Medicul Cătălin Apostolescu, manager interimar la Institutul Matei Balș din București, spunea acum câteva zile, vorbind despre epidemia COVID-19, că doctorilor le  „este teamă că al treilea val va fi mai rău decât al doilea”.

15% din populație a trecut prin infecția cu COVID

„Cele 2.000-3.000 de cazuri pe zi care apar ne permit să respirăm în momentul de față. Ajunsesem în situația în care cum se elibera patul, imediat venea alt pacient. Apucam să schimbăm așternutul și să ștergem mobilierul și imediat puneam alt pacient. Este momentul să profităm de acest moment de respiro, ca să încercăm să regândim strategia națională”, a explicat Cătălin Apostolescu la Digi24.

Mai mult, doctorul spune că aproximativ 15 la sută din populație a trecut prin infecția cu COVID, iar „asta ne arată că majoritatea populației care nu a trecut prin COVID”.

Virusul va rămâne printre noi zeci de ani

„Este clar că acest virus va rămâne o foarte multă perioadă printre noi, 10 ani, 20 de ani, 30 de ani”, a mai spus Cătălin Apostolescu, actual manager la Institutul Matei Balș.

Voiculescu a făcut schimbări importante la Matei Balș

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a demis-o luni, 22 februarie, pe Maria Niţescu, manager interimar al Institutului Matei Balș din Bucureşti. Decizia a fost argumentată de Ministerul Sănătății prin „multiplele disfuncţionalităţi”, atât în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi la Spitalul Matei Balș după incendiul din 29 ianuarie 2021, cât şi în comunicarea cu ministerul.

Ulterior, Vlad Voiculescu a precizat, într-o postare pe Facebook, că decizia se explică prin aceea că „astăzi a fost a nu știu câta oară când am primit informații eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult”. Imediat după numirea în funcția de conducere la „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu a a avut o reacție cu privire la numirea sa interimară pentru Libertatea: „Recent am aflat și eu. Decizia m-a surprins, a fost luată în această seară. Dorim să facem spitalul să funcționeze și să mențină aceleași criterii de performanță ca și până acum”.