Procurorii DNA însoțiți de jandarmi au descins joi de dimineață la sediul Apelor Române din Iași.

Acțiunea vine în urma acuzațiilor apărute în presă cu privire la modul în care se fac angajările în instituție.

Procurorii DNA au demarat percheziții

Procurorii au demarat percheziții la sediul Apelor Române din Iași. Astfel, procurori DNA, însoțiți de jandarmi, au ridicat documente și echipamente electronice din biroul directorului general Petru Avram și de la serviciul de personal al instituției.

Ancheta vizează sistemul de angajări din instituție.

În urmă cu o săptămână, jurnaliștii de la Recorder au dezvăluit că, în majoritatea județelor din România, Partidul Național Liberal a instalat la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandați doar de carnetul de partid.

Ei au prezentat înregistrări din interior, de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, unde director este Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași.

Anchete derulate de presa locală

Acesta, conform Recorder, se recomanda subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cerea specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar cum se măsoară debitul unui râu.

Ei au prezentat cazul unei tinere, fostă chelneriță la barul Master Pub din Iași, angajată la departamentul de apărare împotriva inundațiilor, scrie reporteris.ro.

În urma scandalului, tânăra și-a dat demisia, dar și directorul care a dezvăluit întregul sistem de angajări politice s-a trezit fără post

Dezvăluirile au continuat cu ancheta REPORTER DE IAȘI care a prezentat cazul numărului 2 din Apele Române, Constantin Mețler, care și-a angajat tatăl pensionar în instituție.

Acesta a fost concediat imediat ce REPORTER a prezentat investigația, conform sursei citate.

Dezvăluirile au declanșat un adevărat scandal în presa centrală și în rândul opiniei publice, precum și în politica la vârf, acuzele la adresa PNL curgând din toate părțile.