Cu toate că fosta chelneriţă angajată pe post de inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat, scandalul de la Apele Române este departe de a se fi stins.

Apele Române: Inginerul e de vină, pentru că nu a dorit să accepte postul de director tehnic

Compania Naţională „Apele Române” a venit cu un comunicat de presă în care combate afirmaţiile făcute de inginerul Gabi Musteaţă pentru Recorder.

Cei de la Apele Române susţin că inginerul a refuzat postul de director tehnic şi nu a semnat documentele de încadrare pe post, astfel că nu mai este acum angajat al ABA Prut-Bârlad.

“În urma refuzului repetat de a semna documentele de încadrare pe postul oferit de director tehnic, începând de astăzi, 9 februarie, domnul Musteață Gabi nu mai este angajat în cadrul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad. Relațiile contractuale de muncă cu angajatorul au încetat conform prevederilor legale”, afirmă reprezentanţii Companiei Naţionale „Apele Române”.

Ce declarase anterior Gabi Musteaţă?

Inginerul de la Apele Române spunea că, iniţial, conducerea ABA Prut-Bârlad i-a comunicat că trebuie să preia și sarcinile de investiții și achiziții, pentru 30 de zile. După ce bărbatul a transmis că nu este de acord cu schimbarea actului adițional i s-a desființat postul. El a adăugat că a contestat decizia în instanță.

Gabi Musteaţă a reclamat şi o serie de nereguli în cadrul instituţiei: “Plăți care trebuiau să fie făcute pentru un anumit constructor, lucrări care erau făcute în 2018 și plătite în 2020. Mie mi s-a părut ca un dar de Crăciun ținând cont că am semnalat nereguli și puteam să așteptăm până le corectam.”

Poziţia reprezentanţilor Companiei Naţionale „Apele Române”

“În urma modificărilor de organigramă ale tuturor Administrațiilor Bazinale de Apă realizate în luna noiembrie 2020 și aprobate de către Consiliul de Conducere al ANAR, prin comasarea activităților de exploatare a lucrărilor hidrotehnice și dezvoltarea investițiilor a rezultat, la nivelul fiecărei ABA, departamentul Exploatare Mentenanță și Investiții.

În acest context, domnului Musteață Gabi i s-a oferit postul de Director tehnic – Exploatare Mentenanță și Investiții, pe o perioadă determinată de 30 zile, conform prevederilor în vigoare. Până la data modificării organigramei, acesta a ocupat funcția de director tehnic Exploatare Lucrări hidrotehnice (interimar)”, mai transmit cei de la Apele Române.

Gabi Musteaţă a fost în concediu medical în noiembrie-decembrie 2020, iar la revenirea la muncă, pe data de 16 decembrie 2020, acestuia “i s-au prezentat documentele prin care era numit în funcție, precum și fișa de post, singura pe care a semnat-o, dar cu obiecții. Aceleași documente i s-au înaintat din nou, cu adresă oficială, iar angajatul și-a exprimat dezacordul cu privire la numirea temporară pe postul de Director tehnic – Exploatare Mentenanță și Investiții.

Având în vedere că a refuzat în mod repetat semnarea actelor de numire în funcția de director tehnic, la începutul lunii ianuarie, ABA Prut-Bârlad i-a propus unul dintre posturile vacante de inginer în diverse compartimente, conform pregătirii sale profesionale. Domnul Musteață a refuzat toate variantele propuse”, mai transmit reprezentanţii instituţiei.

Sursă foto: captură Recorder.ro