Veşti bune pentru afaceristul Victor Micula, judecat într-un dosar la Tribunalul Bihor!

Cea mai importantă parte din dosar e de negăsit

Este vorba despre dosarul în care este acuzat că ar fi accesat, fără drept, baza de date a Poliției, s-ar fi îmbrăcat în polițist și chiar ar fi condus, singur, o autospecială a Poliției Rutiere, care avea inclusiv sirena pornită.

Cea mai importantă parte a acestui dosar a dispărut fără urmă! Este vorba despre volumul care conţine declaraţiile date de martori. Lipsa acestuia a fost sesizată la termenul din 9 august, chiar de către judecător.

Judecătorul a dispus ca volumul respectiv de documente să fie căutat, iar următorul termen a fost stabilit pentru 2 septembrie, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor şi şefă a Secţiei Penale, judecătoarea Veronica Ioniță, pentru Gândul.ro.

Documentele au fost furate?!

“Încă nu luăm în calcul faptul că actele au fost furate. Probabil că după ce au fost solicitate de una dintre părți pentru studiu, au fost anexate, din greșeală, la alt dosar.

Toate persoanele care au făcut solicitare pentru studierea dosarului sunt trecute într-un registru. Iar aceste persoane nu pot fi foarte multe. Totuși, nu cred că cineva a plecat cu ele, ci că, mai degrabă, s-a făcut o greșeală”, a precizat aceasta.

Volumul respectiv a fost deja căutat la Secția Penală, unde ar fi trebuit să fie, însă a fost de negăsit. Acum, căutările au fost extinse și la alte secții ale Tribunalului Bihor.

În cazul în care volumul lipsă nu va fi găsit, va fi notificată unitatea de parchet competentă. Totuşi, datele pot fi reconstituite, având în vedere că tot conținutul dosarului există, scanat și filmat, la Serviciul Anticorupție Bihor. Aceasta a fost structura de poliție judiciară care a instrumentat dosarul şi a adunat probele care au dus la trimiterea în judecată a lui Micula şi a celor patru poliţişti care l-au ajutat.

Pentru că cererea de arestare preventivă a lui Victor Micula a fost respinsă, pe rând, de Tribunalul Bihor și Curtea de Apel Bihor, iar bărbatului nu i-a fost impusă nicio interdicţie, el a plecat din România şi se află, în prezent, în Elveţia.

Sursa foto: Facebook