Noi probleme cu legea pentru controversatul Victoraş Micula, fiul omului de afaceri Viorel Micula. Oamenii legii cer arestarea acestuia, pentru că ar fi tras cu o puşcă letală de pe un pod din Oradea.

Victor Micula a încercat să-i păcălească pe poliţişti

Acesta ar fi declarat iniţial poliţiştilor din Bihor că arma pe care a folosit-o era doar o replică, de tip Airsoft, pe care ar fi predat-o.

Anchetatorii şi-au dat seama imediat că totul este o minciună, arma fiind, de fapt, o puşcă letală semiautomată.

Ulterior, Victor Micula a cumpărat o puşcă de tip Airsoft şi a dus-o la Poliţiei, declarând că aceea ar fi arma cu care a tras pe podul din Oradea.

Folosindu-se şi de imaginile ce au apărut pe reţelele de socializare, anchetatorii au deschis în două percheziţii pe domeniul lui Victor Micula, iar acolo poliţiştii DGA au descoperit trei arme letale, înregistrate pe numele unor prieteni de-ai acestuia, ce deţineau în mod legal permis de port-armă, relatează Antena 3.

Având în vedere gravitatea și numărul mare de fapte comise de către Victor Micula, oamenii legii cer din nou arestarea acestuia.

Probleme serioase cu legea chiar în acest an

Nu este prima cerere de arestare pe numele lui Victor Micula în 2021: în luna ianuarie, poliţiştii au cerut o măsură similară într-un dosar în care Micula este acuzat că ar fi accesat baza de date a Ministerului de Interne şi chiar ar fi participat la o percheziţie, îmbrăcat în poliţist.

Parchetul Tribunalului Bihor a început urmărirea penală împotriva lui Victor Micula și pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale.

Tribunalul Bihor a dispus în luna aprilie respingerea propunerii de arestare preventivă a lui Victor Micula, decizia nefiind definitivă.

În luna aprilie a acestui an, Victoraş Micula a fost trimis în judecată pentru nu mai puţin de 31 de infracţiuni. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Oradea. Bărbatul este trimis în judecată pentru 18 infracțiuni de nerespectare a regimului armelor şi munițiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sursa foto: Dreamstime