Procesul împotriva lui Elon Musk se extinde. Fondatorul Testa este acuzat de o schemă piramidală cu privire la Dogecoin

A fost extinsă plângerea legală de 258 de miliarde de dolari care îl acuză pe Elon Musk că a operat o schemă piramidală prin sprijinul său pentru criptomoneda Dogecoin. Un nou raport al Reuters afirmă că șase noi inculpați și șapte noi investitori reclamanți au fost acum incluși în proces.

Plângerea modificată depusă marți seară la o instanță federală din Manhattan afirmă că Musk și afacerile sale au împins în mod deliberat prețul Dogecoin cu peste 36.000 de procente pe parcursul a doi ani.

Afacerile lui Musk menționate în proces sunt SpaceX (firma sa de zboruri spațiale), Boring (compania sa de construcție de tuneluri) și Tesla (compania sa de producție de mașini electrice).

Apoi, Musk a permis ca valoarea Dogecoin să se prăbușească prin aceleași metode pe care le-a folosit pentru a o împinge în sus.

Câștiguri de zeci de miliarde de dolari

Procesul susține că prăbușirea i-a permis lui Musk să obțină câștiguri de zeci de miliarde de dolari în detrimentul altor investitori în Dogecoin. De asemenea, reclamanții au susținut că Musk știa de la bun început că Dogecoin nu avea nicio valoare intrinsecă și că toată valoarea sa era pur și simplu din punct de vedere al marketingului.

Cu toate acestea, el și-a folosit influența pe platformele de socializare pentru a promova Dogecoin ca fiind o investiție legitimă.

Niciuna dintre companiile lui Musk menționate în proces nu a făcut declarații oficiale pe această temă și niciuna dintre ele nu a fost de acord cu solicitările de comentarii din partea presei. Este demn de remarcat faptul că Tesla și-a interzis departamentul de relații cu presa în urmă cu doi ani. Prima versiune a acestui proces a fost depusă în urmă cu trei luni, când un investitor Dogecoin a afirmat că Musk conducea o schemă piramidală Dogecoin.

Mai multe acuzații la adresa lui Musk

Reclamanții au mai scris în procesul modificat că Musk a declarat într-un interviu că angajații săi de la SpaceX și Tesla i-au cerut să continue să susțină criptomoneda în cauză. La scurt timp după plângerea modificată, Musk a scris pe Twitter că va continua să sprijine Dogecoin. Fundația Dogecoin este, de asemenea, inclusă ca pârât în procesul modificat.

Fundația susține că este o organizație non-profit care oferă sprijin și guvernanță Dogecoin. Cu toate acestea, fundația nu a răspuns la solicitările de comentarii și nici nu a făcut vreo declarație oficială cu privire la acest subiect. Pagubele în valoare de 258 de miliarde de dolari reprezintă triplul scăderii estimate a valorii Dogecoin între mai 2021 și acest moment.

În jurul lunii mai 2021, Musk a apărut într-un segment al emisiunii Saturday Night Live de la NBC numit „Weekend Update”. În timpul interviului, Musk, cel mai bogat om din lume, a numit Dogecoin „o șmecherie”. Dogecoin se tranzacționează în prezent la 0,06 dolari, potrivit datelor noastre. Aceasta este o scădere masivă de la prețul său de 0,74 dolari din mai 2021, scrie Crypto News Flash.