Mircea Badea, o explicație despre criptomonede. Jurnalistul a subliniat, în cadrul unui mesaj postat pe propria pagină de socializare, că „cei mai mari propagandisti crypto sunt fix entitatile prietenoase cu sistemul”.

„1.Cryptomondele sunt monede? Nu, n-au niciun fel de utilizare ca moneda.
2.Sunt “store of value”? Doar daca ai baut gaz. Sunt foarte volatile”, scrie Mircea Badea pe Facebook.

Mircea Badea, o explicație despre criptomonede

„3. Sunt potrivite ca investitie? Vezi punctul 2.
4. Sunt potrivite pentru speculatii? Absolut DA!
5. Se pot face multi bani reali (cu care poti cumpara ceva) din specularea crypto? Absolut DA! Cu cat sunt mai multi oameni sedusi de lozincile crypto si intra in asta doar pentru ca FOMO(fear of missing out), cu atat mai multi bani reali pot face desteptii/meseriasii/avizatii. Ca la orice schema piramidala.
6. Sunt crypto dusmanii establishmentului financiar? Nici pomeneala. Cei mai mari propagandisti crypto sunt fix entitatile prietenoase cu sistemul. Cum ar fi CNBC. Plus ca au tot atata fundament economic precum “fiat money”, adica tiparnitele guvernamentale”, a conchis acesta.

Bitcoin, criticat dur

Nouriel Roubini critică dur Bitcoin și spune că moneda virtuală alimentează, de fapt, o bulă care se va sparte. Acesta este economistul care a prezis prăbuşirea pieţei imobiliare şi criza economică din 2008,.

Roubini spune, într-o analiză pentru Financial Times, că valoarea fundamentală a Bitcoin este zero și ar putea fi chiar negativă, având în vedere impactul său asupra mediului, conform Business Insider.

„Din moment ce valoarea fundamentală a Bitcoin este zero şi ar fi chiar negativă dacă s-ar aplica o taxă de poluare în condiţiile în care producţia de Bitcoin consumă cantităţi imense de energie şi poluează masiv, eu estimez că actuala bulă se va sparge până la urmă”, transmite economistul.