Mircea Badea și Teo Trandafir sunt doi dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România. Pe aceștia îi leagă o prietenie de aproape 30 de ani.

La sfârșitul anilor ’90, au fost colegi la pupitrul emisiunii „Bună dimineața, România!”. Apoi, au continuat să-și dezvolte carierele jurnalistice la matinalul de la Antena 1. Ei bine, viața i-a reunit, marcând întâlnirea lor după aproape 29 de ani de la prima emisiune în care au colaborat.

Teo Trandafir a început anul 2024 în forță. Aceasta a făcut un pas semnificativ alăturându-se colegilor din breaslă care moderează podcasturi. Pentru Teo, acest proiect are o semnificație deosebită. Așadar, primul invitat a trebuit să fie pe măsură.

Mircea Badea și Teo Trandafir, peste două decenii de prietenie

Mircea Badea a fost primul invitat în seria de podcasturi „Gând la gând cu Teo„. Cunoscându-se de peste două decenii, celor doi le-a fost extrem de ușor să aibă o discuție sinceră și relaxată.

Deși mulți poate că nu își mai aduc aminte, în perioada dintre 1995 și 1997, Mircea Badea și Teo Trandafir au fost colegi de pupitru. Împreună, au prezentat timp de doi ani emisiunea „Bună dimineața, România!” pe Tele7 ABC. Apoi, au continuat să fie gazdele matinalului de la Antena 1. Aceasta a fost ultima emisiune în care publicul i-a putut vedea împreună.

La un moment dat însă, traiectoriile carierelor lor s-au desprins, iar fiecare dintre ei s-a implicat în proiecte diferite. Cu toate acestea, un singur aspect a rămas constant: prietenia care îi unește de ani de zile.

Pentru Teo Trandafir, Mircea Badea este o persoană specială și o sursă de inspirație. Din acest motiv, vedeta a dorit ca primul ei podcast să fie un interviu autentic, desfășurat față în față cu jurnalistul.

Teo Trandafir, Mircea Badea
SURSA FOTO: Libertatea

Ce salarii aveau cei doi prezentatori la începuturile carierelor

Chiar dacă au o prietenie de mulți ani, a fost prima oară când Mircea Badea a fost acasă la Teo Trandafir. Emisiunea „Gând la gând cu Teo” a oferit o oportunitate unică pentru ca jurnalistul de la Antena 3 să fie deschis și sincer.

În timpul discuției, Teo a abordat diverse subiecte cu prietenul ei de lungă durată, inclusiv amintiri despre salariile pe care le primeau în trecut. Desi sunt jurnaliști profesioniști și cunoscuți, mulți ar fi crezut că acești doi ar fi fost remunerați în mod generos. Ei bine, realitatea a fost alta.

Atât Teo Trandafir, cât și Mircea Badea au recunoscut că nu beneficiau de salarii consistente în perioada în care colaborau la Tele7 ABC sau Antena 1. Primeau doar 100 de dolari lunar și abia reușeau să se descurce financiar. Prin urmare, într-o notă de umor și seriozitate, au spus că în trecut, au făcut foamea.

”Noi luam pe atunci 100 de dolari pe lună. Oamenii spun: ‘Păi da, dar pe atunci, vezi doamne, erau bani’.

Nu erau bani, erau tot 100 de dolari pe o lună. Tu îmi aduceai să mănânc, pentru că eu nu aveam bani de mâncare, sendvișuri cu piure”, spus Teo Trandafir.