Mircea Badea, despre posibila demisie a lui Iohannis: Suntem niște maneliști, ne gudurăm să fim băgați în seamă

Mircea Badea a explodat în momentul în care a aflat ce se speculează în spațiul public: președintele României să demisioneze înainte de alegeri pentru a prelua șefia Consiliului European.

Prezentatorul TV ar fi bucuros ca oficialul român să demisioneze din funcția de lider de stat. Totuși, declarațiile purtătorilor de cuvânt ai PNL și PSD ne arată, spune el, că „suntem doar un sat plin de complexe provinciale”.

Din punctul lui de vedere, cetățenii români sunt „niște maneliști” care se gudură să fie băgați în seamă.

„Îmi venea să râd mai devreme. Să nu fiu înțeles greșit. Eu sunt cel mai mare suporter al lui Klaus Iohannis, ca președinte.

Ridicolul situației în care purtători de cuvânt ai partidelor de guvernământ spun că e o onoare pentru România ca președintele în funcție să își dea demisia și să se angajeze la Bruxelles, ne arată nouă, și o spun cu multă satisfacție, că suntem doar un sat plin de complexe provinciale și că nivelul nostru este exact ăsta.

În ce țară de pe planeta asta, minim decentă, un președinte de țară ar demisiona să se angajeze, că a găsit el un job? Răspuns: în nici una.

Eu acum vreau să se întâmple, pentru că de fapt ăștia suntem noi, ăștia. Suntem un sătuc, la marginea lumii, plin de complexe provinciale. Niște maneliști care ne gudurăm să fim și noi băgați în seamă”, a spus, joi, Mircea Badea în cadrul unei emisiuni TV.

Ionuț Stroe, despre posibilitatea ca Iohannis să devină președintele Consiliului European

Klaus Iohannis
SURSA FOTO: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Declarația sa a fost făcută la scurt timp după ce Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a explicat că există multiple condiții ce trebuie satisfăcute pentru ca președintele României, Klaus Iohannis, să preia conducerea Consiliului European.

El a subliniat importanța ca țara să fie reprezentată la acest nivel, recunoscând totodată necesitatea parcurgerii unui număr semnificativ de etape înainte ca acest scenariu să devină realitate.

Stroe a evidențiat că președintele României dispune de „recunoaștere suficientă, experiență europeană și expertiză”, însă a atras atenția că realizarea acestui obiectiv este încă departe de a deveni concretă.

„Sunt foarte mulți factori condiționali pentru a ajunge în situația de a ocupa această funcție extrem de importantă în arhitectura europeană.

Evident că ar fi onorat și important pentru România să aibă un reprezentant la acest nivel, dar pentru a se îndeplini acest lucru e nevoie de foarte multe lucruri”, a zis el, joi seară, într-o intervenție TV.

La rândul său, Gheorghe Falcă a adăugat că Klaus Iohannis beneficiază de o bună reputație la Bruxelles și menține relații solide cu cancelariile europene.

Cu privire la posibilitatea de a prelua funcția de președinte al Consiliului European, Falcă a indicat că discuțiile serioase vor avea loc după alegerile europene din iunie 2024.