Urmează vremuri grele pentru angajaţii Tesla!

Un nou val de concedieri la producătorul auto Tesla

În următorul trimestru, va urma o nouă rundă de concedieri la celebrul producător de maşini electrice, scrie site-ul de ştiri Electrek, citând o sursă apropiată de acest subiect, potrivit Reuters.

În plus faţă de aceste disponibilizări, Tesla urmează să îngheţe şi angajările, mai arată sursa citată.

Jurnaliştii Reuters au încercat să obţină o poziţie oficială din partea reprezentanţilor Reuters, însă aceştia nu au oferit până acum niciun punct de vedere.

Totul vine cum nu se poate mai prost pentru gigantul auto american, având în vedere că investitorii Tesla şi-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la atenţia distrasă a directorului general Elon Musk, care se ocupă în prezent cu gestionarea Twitter, platforma de socializare pe care a cumpărat-o în octombrie pentru 44 de miliarde de dolari.

Acţiunile Tesla au pierdut peste 65% în ultimul an

Investitorii îi cer deja insistent lui Elon Musk să renunțe la conducerea Twitter, atrăgând atenţia că a fost distras de la conducerea corespunzătoare a Tesla. Acțiunile companiei de automobile electrice s-au prăbușit cu peste 65% în ultimul an.

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari pentru a finanța achiziția sa, ceea ce a contribuit la scăderea acțiunilor

Analiştii care se ocupă de Tesla şi-au redus preţurile ţintă pentru acţiunile companiei, fiind îngrijoraţi că cererea slabă din China va afecta livrările producătorului de vehicule electrice pentru anul 2023.

Reamintim că, în luna iunie a acestui an, Elon Musk recunoştea că Tesla îşi va reduce forţa de muncă salariată cu aproximativ 10% în următoarele trei luni.

Renunţă sau nu Elon Musk la conducerea Twitter?

Cât despre Elon Musk şi Twitter, miliardarul afirmă că va demisiona din funcția de director executiv al platformei de socializare atunci când va găsi pe cineva „suficient de nebun pentru a accepta postul”.

Reacţia vine după ce, în urmă cu câteva zile, el promisese că va respecta rezultatul unui sondaj de opinie realizat pe Twitter. La întrebarea dacă el ar trebui să renunţe la această funcţie, 57,5% dintre utilizatori au votat „Da”.

Miliardarul spune totuşi că va conduce în continuare echipele de software și servere după ce înlocuitorul său va fi găsit.