Probleme pentru Tesla. Zeci de mii de mașini au fost rechemate în service din cauza mai multor probleme

Mai precis, un comunicat al autorității chineze de reglementare a pieței arată că Tesla a rechemat în service mașini fabricate în China și importate, produse încă din 2013, din cauza unor probleme legate de software și de centurile de siguranță.

Producătorul american de automobile electrice a rechemat 67.698 de automobile Model S și Model X importate în China între 25 septembrie 2013 și 21 noiembrie 2020, din cauza unor probleme software care afectează sistemul de gestionare a bateriei, potrivit informațiilor transmise de CNN.

Tesla a anunțat că va actualiza software-ul vehiculelor rechemate în service

Totodată, Tesla a rechemat 2.736 de automobile Model 3 importate, fabricate între ianuarie și noiembrie 2019, și 10.127 de automobile fabricate în China, produse între 14 octombrie 2019 și 26 septembrie 2022. Acest lucru a fost provocat de instalarea defectuoasă a centurilor de siguranță.

Potrivit comunicatului, specialiștii de la Tesla le vor verifica și le vor reinstala. Amintim că Tesla a rechemat în aprilie în service alte 127.785 de automobile Model 3 din China, invocând potențiale defecțiuni ale unor componente care ar putea cauza accidente.

Tesla a rechemat anterior în service peste 321.000 de vehicule din SUA

Amintim că Tesla a rechemat anterior în service peste 321.000 de vehicule din SUA, din cauza posibilității ca lămpile din spate să nu se aprindă întotdeauna. Conform documentelor depuse la Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), producătorul de mașini electrice a spus că rechemarea legată de lămpile din spate acoperă unele vehicule Model 3 2023 şi Model Y 2020-2023.

Gigantul auto a declarat că va implementa o actualizare over-the-air pentru a corecta problema lămpii din spate şi a spus că nu are raportări de accidente sau răni legate de rechemare. Compania a spus că rechemarea a urmat plângerilor clienţilor, de care a luat cunoştinţă la sfârşitul lunii octombrie, în mare parte de pe pieţele străine, care au susţinut că lămpile din spate ale vehiculului nu se aprind.

În urma investigației, s-a constatat că, în cazuri rare, lămpile pot să nu funcționeze, intermitent, din cauza unei anomalii care poate provoca detectări false de defecţiuni în timpul procesului de activare a vehiculului.