Prințul Harry a adus un ultim omagiu bunicului său, prințul Philip. Ducele de Edinburgh a murit vineri la vârsta de 99 de ani. Pe site-ul organizației Archewell, care aparține lui Harry și soției sale, Meghan Markle, a fost publicat un mesaj. Aceste vorbe au fost transmise în memoria ducelui de Edinburgh.

Până acum, Harry și soția sa nu au vorbit direct după moartea lui Philip. Presa a speculat mult în ultimele re cu privire la o posibilă participare a cuplului la înmormântarea ducelui de Edinburgh au început să apară în Regat.

Mesajul transmis de Harry s-a regăsit pe un fundal întunecat, scris cu litere albe.

Mesajul lui Harry în memoria Ducelui de Edinburgh

„În memoria Alteţei Sale Regale, Ducele de Edinburgh, 1921-2021. Vă mulţumim pentru devotament. Ne veţi lipsi foarte mult”, a fost afişat pe site-ul web al Archewell. Aceasta este o organizaţie de caritate şi de producţie audiovizuală fondată de Harry și Meghan anul trecut.

Anunţul morţii lui Philip a declanşat numeroase speculaţii în presă cu privire la participarea la funeraliile din Regat a cuplului Harry – Meghan. Dacă Harry reușește să meargă, ar fi prima dată când se va întoarce în Marea Britanie, de la plecarea sa din anul 2020. Harry și Meghan se află în prezent în Los Angeles. Harry și Markle nu sunt acum în cele mai bune relații cu familia regală. Totul s-a agravt mai ales după cei doi au oferit un interviu presei americane. În mesajul transmis, Harry și Meghan au criticat familia regală. Ei au acuzat inclusiv de rasism pe unii membri ai săi fără să precizeze niciun nume.

Prinţul Philip, care a murit la vârsta de 99 ani în Castelul Windsor de lângă Londra. Ducele de Edinburgh a depășit în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut până atunci de Charlotte. Acesta a fost soţia regelui George al III-lea, care a condus Regatul Marii Britanii (Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei, după 1801) între 1738 și 1820.