Prințul Harry se pregătește pentru unul dintre cele mai grele momente din viața sa. Face tot posibilul pentru a ajunge la înmormântarea bunicului său

Prințul Harry se află în izolare la domiciliu, în urma regretatului deces din Familia Regală Britanică. Dacă reușește să meargă, ar fi prima dată când se va întoarce în Marea Britanie, de la plecarea sa din anul 2020, conform informațiilor transmise de către thesun.co.uk

Totuși, prezența lui Meghan Markle este pusă sub semnul întrebării. Nu numai că nu se află într-o relație bună cu Familia Regală, este și  însărcinată. Dacă vrea să meargă alături de Harry, va trebui să primească acordul medicilor pentru a călători mai multe ore în avion.

Prințul Philip, duce de Ediburgh, a murit la castelul Windsor, alături de soția sa, Regina Elisabeta.

Doliu imens la nivel mondial!

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei. El este soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Tatăl lui a fost prinţul Andrew al Greciei şi Danemarcei (1882-1944), unul dintre fiii regelui George I al Greciei. Mama lui a fost prinţesa Alice (1885-1969), fiica cea mare a lui Louis Alexander Mountbatten, marchiz de Milford Haven, şi a prinţesei Victoria de Hesse, o nepoată a reginei Victoria.

Atunci când prinţul Philip avea vârsta de 18 ani, unchiul lui, regele Greciei, a fost obligat să abdice, iar tatăl lui a fost expulzat din ţară, după Războiul greco-turc. Alături de părinţii şi cele patru surori ale lui, Philip a fugit din Grecia la bordul unui vas al armatei britanice.

După ce a ajuns în Marea Britanie, a fost trimis în Scoţia pentru a învăţa mai întâi la şcoala Gordonstoun, în apropiere de Elgin, iar apoi, din 1939, a studiat la Royal Naval College din Dartmouth, Anglia.

Din ianuarie 1940 până la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, a luptat pentru Marina britanică în mai multe bătălii navale care au avut loc în Marea Mediterană şi în Oceanul Pacific.