Principala problemă cu care se confruntă atât România, cât și restul statelor, este numărul mic de vaccinuri pus la dispoziție. Vlad Voiculescu a precizat că numărul redus de doze de vaccin anti-COVID reprezintă o problemă la nivel mondial.

“Peste o săptămână de acum încolo putem să ne întâlnim şi o să vorbim de cu totul alt tip de probleme.

Nu o să vorbim despre oameni care nu vor să se vaccineze, ci o să vorbim despre cantitatea prea mică de vaccin.

Nu am nici cea mai mică îndoială că principala problemă pe care o să o avem în perioada următoare este cantitatea mică de vaccin.

Şi trebuie să spunem, nu România are o cantitate mică de vaccin, ci toată lumea asta mare”, a afirmat Vlad Voiculescu, joi seară, la TVR.

Principala problemă, numărul scăzut de doze de vaccin

Ministrul Sănătății a mai specificat că, în prezent, există stoc de vaccin pentru rapel. Acest stoc va exista tot timpul.

În plus, Vlad Voiculescu a spus că România va primi săptămânal 180 de mii de doze de vaccin anti-COVID. Acesta a precizat că nu-și pune problema că România nu are capacitatea de administrare a acestei cantități.

Ambele tipuri de vaccin vor veni în România

Ministrul a mai spus că dozele de vaccin de la cei doi mari producători vor veni în paralel în țară. Vlad Voiculescu a mai spus că speră că și alte vaccinuri vor primi avizul pentru a fi puse pe piață.

Acesta a mai declarat, tot la TVR, că se va ajunge la un grad ridicat de imunizare. El apreciază că, pe măsură ce vor vedea în jurul lor cunoştinţe care s-au vaccinat şi cărora nu li s-a întâmplat nimic rău, unii dintre cei care iniţial au afirmat că refuză imunizarea se vor răzgândi în această privinţă.

Voiculescu a precizat că România a început să vaccineze şase persoane dintr-o doză de vaccin de la Pfizer. Faptul că s-au administrat doar pentru cinci persoane a fost “o chestiune de reglementare”.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin