Vlad Voiculescu a vorbit despre campania de vaccinare anti-covid din România, iar potrivit acestuia, autorităţile implicate mai au multe “lecţii de învăţat”. De asemenea, el a mai precizat că trebuie îmbunătăţită printre altele şi campania de comunicare.

Potrivit ministrului, era de așteptat ca etapa I de vaccinare să nu fie perfectă, însă în principiu, s-a făcut o treabă destul de bună, iar cel mai probabil lucrurile se vor îmubunătăți treptat.

“Sigur, am putea să deschidem acum toate centrele pe care le planificăm, şi sunt peste 900, dar nu ne-ar ajuta neapărat. În momentul acesta trebuie să crească doar puţin capacitatea, ca să vaccinăm practic atât câte vaccinuri avem. Cred că e necesar să o luăm treptat şi să o luăm treptat şi pentru că sunt multe lucruri de învăţat.

Trebuie spus că nu totul a fost perfect în etapa I. Cei de la Comitetul naţional de coordonare a vaccinării au făcut o treabă foarte bună, dar nu totul a mers perfect. Sunt încă lecţii de învăţat şi lecţii de pus în practică, de exemplu cu platforma informatică, platforma de înscriere. Sunt multe lucruri de îmbunătăţit şi încercăm să le îmbunătăţim. O bună parte din echipa pe care am adus-o la Ministerul Sănătăţii lucrează de dimineaţa până seara alături de oameni de la STS, tocmai pentru a îmbunătăţi această platformă. De asemenea, campania de comunicare poate fi îmbunătăţită şi suntem conştienţi de lucrul ăsta”, a declarat ministrul Sănătăţii, la B1TV.

Mai multe doze de vaccin s-au pierdut

Totodată, pe lângă discuțiile privind campania de vaccinare, Vlad Voiculescu a mai precizat că până în prezent s-au pierdut foarte puţine doze de vaccin, menţionând că este bine să fie făcute liste de aşteptare cu persoanele care vor să se vaccineze, pentru ca în situaţia în care unii cetăţeni nu se prezintă la vaccin atunci când sunt programaţi, să fie chemate persoane de pe listele de aşteptare.

Ministrul a vorbit și despre vaccinarea cadrelor didactice. Acesta a precizat că este important ca profesorii şi învăţătorii să se imunizeze, dar a precizat că la fel de mult contează să se vaccineze şi părinţii elevilor.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea