Israelienii sunt campioni la vaccin! Două milioane de israelieni au fost vaccinaţi deja cu prima doză. Autorităţile vor să realizeze cât mai repede imunitatea în masă a populaţiei.

Vaccinul, prioritate zero în Israel

Vaccinul este prioritate zero în Israel. Autorităţile au anunţat deja că două milioane de israelieni au fost vaccinaţi cu prima doză. Cifra s-a atins odată cu vaccinarea unei asistente dintr-o maternitate, la care a asistat premierul Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

“Sunt cea cu numărul 2 milioane”, se menţiona pe o mică pancartă pe care o ţinea în mâini asistenta medicală care a fost inoculată joi în oraşul Ramla, în apropiere de Tel Aviv.

Premierul, asigurări ferme

Alături de ea, Netanyahu, în prezent în campanie electorală, a dat asigurări că Israelul va fi “prima ţară care va ieşi din criza corona”.

“Vedem luminiţa de la capătul tunelului”, a mai spus zâmbind prim-ministrul israelian, care a dat chiar el startul ambiţioasei campanii de vaccinare pe 19 decembrie, în direct la televiziune.

La începutul lui ianuarie, autorităţile sanitare estimau că două milioane de persoane vor primi ambele injecţii anti-COVID până la sfârşitul lunii. Până joi însă, numai 150.000 de persoane fuseseră inoculate cu ambele doze.

În paralel cu campania de vaccinare derulată contracronometru, Israelul înregistrează o recrudescenţă a numărului de cazuri de persoane contaminate, cu circa 9.000 de noi bolnavi raportaţi zilnic cu COVID-19.

Netanyahu a făcut apel joi la israelieni “să respecte măsurile de siguranţă”, în condiţiile în care în prezent este în vigoare al treilea lockdown de la începutul pandemiei. Guvernul speră într-o ieşire din criză la începutul lui martie, chiar înainte de alegerile legislative de la 23 martie.

În total, peste 523.000 de persoane au fost oficial contaminate cu noul coronavirus în Israel şi circa 3.850 au murit, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii, conform Agerpres.