Mihai Mazăre, Radu Mazăre, fost primar de Constanța şi Alexandru Mazăre, fost parlamentar de Constanţa, s-au reîntâlnit luni, după ce doi dintre ei se află la închisoare, într-un moment teribil, înmormântarea mamei lor.

Mihai Mazăre a explicat că cei trei nu au mai fost toţi trei în aceeaşi încăpere de acum trei ani, când fostul edil s-a căsătorit în penitenciar. El a precizat că a vorbit cu fraţii săi şi i-a îmbrăţişat.

Cei trei frați Mazăre, întâlnire la înmormântarea mamei

“Am vorbit cu amândoi. Cum sunt? Când îşi aştepţi mama în biserică decedată nu eşti foarte bine. (…) I-am luat pe amândoi în braţe. Toţi trei în aceeaşi încăpere nu am mai fost de când s-a căsătorit Radu în penitenciar în urmă cu trei ani. Atunci eram şi cu mama în aceeaşi încăpere”, a declarat Mihai Mazăre, după ceremonia religioasă desfăşurată în biserica din Mamaia Sat.

De asemenea, Mihai Mazăre a explicat că Radu şi Alexandru Mazăre se vor întoarce la penitenciarele unde sunt încarceraţi după funeralii.

“Nu am cerut 24 de ore pentru că Alexandru, fiind în carantină, nu putea să obţină 24 de ore şi Radu a vrut să vină cu el şi să plece împreună. Nu am cerut 24 de ore şi nici nu s-au dat”, a afirmat Mihai Mazăre.

Acesta a mai spus că fraţii săi se văzuseră recent după ce Alexandru îl vizitase pe Radu în penitenciar, înainte de condamnarea sa.

“Ei mai stat împreună pentru că Alexandru a fost chiar cu o săptămână înainte în vizită la Radu, a avut vizita de deţinut şi a fost acolo. Au mai stat împreună, dar nu în ipostaza asta nouă”, a explicat Mihai Mazăre.

Mama lor a murit după ce a aflat de condamnarea lui Alexandru Mazăre

El a mai povestit jurnaliștilor că, cel mai probabil, mama lor a aflat despre condamnarea lui Alexandru când era internată în spital pentru nişte analize.

“Cred că a aflat din ştirile de pe telefon. Eu a ma sunat-o cam la o oră şi jumătate după ce am aflat vestea şi nu mai era în stare să vorbească cu mine la telefon. Era în spital. Îşi făcea nişte analize, cu inima, cu ochii, avea analizele programate”, a mai adăugat Mihai Mazăre.

Cei doi frați Mazăre nu au avut haine de doliu. Slujba religioasă de la înmormântarea Gabrielei Mazăre a fost oficiată de un sobor de preoţi în fruntea cu Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Teodosie, la Biserica din Mamaia Sat. Gabriela Mazăre a fost înmormântată la cimitirul din Mamaia Sat.

Gabriela Mazăre a murit joi

Gabriela Mazăre a murit, joi, în urma unor probleme cardiace. Decesul său a survenit la trei zile după ce Alexandru Mazăre a primit o condamnare definitivă de trei de ani de închisoare. Gabriela Mazăre a avut trei copii: pe Radu, fostul primar al Constanţei, pe Alexandru, fost parlamentar de Constanţa şi pe Mihai, care nu a deţinut funcţii publice.

Radu Mazăre ispăşeşte în prezent o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Mamaia.

De asemenea, el este judecat în mai multe dosare instrumente de către procurorii DNA. Alexandru Mazăre a fost încarcerat săptămâna trecută, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul campusului social “Henri Coandă”.