Dominic Fritz, primarul Timișoarei, reclamă faptul că patru localități din Timiș, inclusiv orașul Timișoara nu au primit niciun ban din fondul de rezervă al Guvernului.

Patru localități, inclusiv Timișoara n-au primit nimic

Într-o postare pe contul său de Facebook, primarul a spus că în județul Timiș, din 99 de comune, orașe și municipii, patru n-au primit nimic.

„Zero, nada, niente: Timișoara, Dumbrăvița, Foeni și Cenad. Coincidența coincidențelor, tocmai cele patru primării din județ conduse de primari USR PLUS”, a declarat Dominic Fritz.

În continuare, primarul se întreabă ce mesaj vrea să transmită Guvernul cetățenilor din aceste patru localități și pentru ce anume sunt pedepsiți.

Dominic Fritz: Dovada că actuala coaliție își apără propriile interese

„Sunt pedepsiți pentru cum au votat la alegerile locale? Probabil că este gândit ca o demonstrație de forță a coaliției PSD-PNL-UDMR. Însă e doar dovada că această coaliție nu are un proiect pentru țară, doar pentru propriile-i interese. Să știți că nu ne lăsăm descurajați. Și mulțumim că ne amintiți pentru ce ne luptăm: ca banii publici să fie cheltuiți într-un mod echitabil și transparent pentru bunăstarea cetățenilor, indiferent de opțiunile lor politice”, mai spune primarul Timișoarei.

Primarul mai spune că banii din care este alcătuit fondul de rezervă vin și din contribuțiile locuitorilor din cele 4 localități.

„Iar parlamentarii PSD-PNL din Timiș au fost votați și cu voturile timișorenilor, dumbrăvițenilor, foenenilor și cenădenilor. Ale cui interese reprezentați la București, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Alina Gorghiu și Ben Oni Ardelean?”, a adăugat el.

Guvernul a alocat peste un miliard de lei

Amintim că, Guvernul a aprobat, vineri, alocarea, din Fondul de rezervă bugetară, a 1.029.189.000 lei pentru 3.057 de unităţi administrativ-teritoriale, în vederea asigurării cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare, care trebuie efectuate până la sfârşitul anului.

„La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a alocat, în şedinţa de astăzi, peste un miliard de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.057 de unităţi administrativ-teritoriale”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, după şedinţa Cabinetului Ciucă.

Potrivit unui comunicat al Executivului, suma a fost alocată la solicitarea Consiliilor judeţene şi a autorităţilor locale. Conform actului normativ adoptat, vor primi fonduri 23 de Consilii judeţene, 59 de municipii, 205 oraşe şi 2.769 de comune.

„Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor judeţene şi a autorităţilor locale, prin Instituţia Prefectului din fiecare judeţ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare ale autorităţilor administraţiei publice locale, cheltuieli care trebuie efectuate până la sfârşitul anului 2021. Totodată, autorităţile publice locale au cerut fondurile pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE”, precizează comunicatul.