Conducerea municipiului Timișoara atrage din nou atenția oamenilor. După ce a declarat în spațiul public că orașul are de achitat o datorie de 30 de milioane de lei pentru o factură la gaz, primarul Timișoarei ajunge la secția de poliție.

La începutul acestei săptămâni, Dominic Fritz, primarul, și Ruben Lațcău, viceprimarul au fost audiați de reprezentanții de la Serviciul de Investigație a Criminalității Economice din cadrul Poliției Timiș. Aceștia au fost chemați, pe rând, la audieri în calitate de martori, după ce anumiți locuitori ai județului au făcut sesizări la poliție.

Angajații Primărieri au depus plângere

În urmă cu ceva timp, angajații Primăriei Timișoara, au depus o plângere. Inițiativa a pornit de la șefii de direcții, care au fost schimbați prin noua organigramă propusă chiar de Dominic Fritz. În ciuda faptului că, în instanță, aceștia au reușit ca noua organigramă să fie suspendată până se va judeca pe fond anularea sa deoarece se consideră că nu respectă legea în vigoare.

Oamenii respectivi afirmă că, în continuare, contracte și documente importante din Primăria Timișoarei sunt semnate de lideri numiți prin noua organigramă, fapt ce este împotriva legilor actuale.

Abuz în serviciu

În acest moment, Dominic Fritz și Robert Lațcău sunt audiați în calitate de martori într-un dosar penal. În prezent, se fac cercetări in REM, adică analize asupra faptelor ce ar putea reprezenta infracțiune de abuz în serviciu. Ancheta se află în plină desfășurare, iar zilele următoare vor continua audierile, potrivit jurnalistului Dragoș Boța, de la pressalert.ro, citat de Antena 3.

Înaintea reclamațiilor făcute de angajații primăriei, Dominic Fritz a făcut un anunț public care a șocat toți cetățenii din Timișoara. Acesta a spus că orașul are o datorie în valoare de 30 de milioane de lei pentru o factură la gaze.

Datoria Timișoarei la căldură

La începutul acestei luni, Dominic Fritz a declarat că este nevoie de 30 de milioane de lei pentru a achita factura la gaz pentru o lună pentru funcţionarea Colterm. Edilul a menționat că această sumă reprezintă doar factura pentru 30 de zile pentru alimentarea cu apă caldă, dar și căldură, atât a caselor din Timișoara, cât și a spitalelor racordate la sistemul centralizat de încălzire.

„În momente dificile este important să acţionăm solidar. Consiliul Judeţean Timiş va acorda 1.215.000 de lei pentru a acoperi o parte din factura de gaz a Colterm, iar pentru asta îi mulţumesc. Estimările noastre arată că pentru a trece cu bine peste luna noiembrie avem nevoie de minim 30 de milioane de lei pentru funcţionarea în regim de avarie a Colterm, doar cu CET Sud. Asta este doar factura de combustibil pe care compania trebuie să o plătească în următoarele 30 de zile pentru a alimenta cu căldură şi apă caldă casele timişorenilor şi spitalele racordate la sistemul centralizat de încălzire, chiar dacă afară încă nu este ger, iar producţia a trecut preponderent pe cărbune”, a transmis primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, într-un comunicat de presă.