Potrivit unui comunicat transmis de primăria Timișoarei, condusă de Dominic Fritz, numărul directorilor de la societatea de termoficare Colterm din Timișoara va fi redus de la 7 la 4 iar în a doua etapă vor fi concediați 160 de angajați, se arată într-un comunicat al primăriei conduse de Dominic Fritz (USR).

De menționat este faptul că anunțul Primăriei vine pe fondul crizei financiare cu care se confruntă Colterm. Amintim faptul că societate de termoficare a fost amendată recent cu 20 de milioane de euro din cauză că nu a achitizionat la timp certificatele verzi, pe fondul datoriilor acumulate de la vechea administrație, care se ridică la peste 300 de milioane de lei.

Pe de altă parte, într-un interviu acordat pentru G4Media, Dominic Fritz susținea că de când a preluat funcția de primar a început să plătească credite din trecut și că încă plătește credite pentru certificatele din 2019.

”Adică putem să băgăm toți banii orașului în această companie și știți cum s-a rezolvat în trecut și tocmai asta nu mai sunt gata să semnez și eu. În trecut s-a rezolvat prin rostogolirea datoriilor tot în viitorul an, în anul viitor, încă o dată, eu acum plătesc creditul pentru 2019, doar că sistemul ăsta a ajuns la capăt pentru că prețurile au crescut așa de mult că nu mai poți să rostogolești încă un an”, a declarat Fritz pentru G4Media.ro.

Trasnformare masivă la Colterm

În contextul situației financiare destul de grave, Consiliul de Administrație al Colterm a decis, în ședința din această săptămână, să eficientizeze activitatea companiei. Astfel, cheltuielile vor fi reduse, societatea urmând să devină eficientă și stabilă.

Reorganizarea va porni de la vârf, cu funcțiile de conducere, a mai spus Dominic Fritz.

”Consiliul de Administrație a început un proces de transformare masivă a Colterm prin care ne dorim ca această companie să reducă cheltuielile și să devină eficientă și stabilă. Având în vedere situația financiară a societății, era absolută nevoie de o reorganizare care să înceapă de la vârf, cu funcțiile de conducere. Prea mulți ani Colterm a fost un refugiu și o recompensă pentru diverse servicii politice, iar acest lucru trebuie să înceteze imediat. Nu voi permite ca această companie să fie căpușată de diverse interese personale sau de partid”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Astfe, potrivit noii organigrame aprobată de Consiliul de Administrație al Colterm, posturile de director marketing, director comercial și director de producție, au dispărut.

În ceea ce privește cea de a doua etapă de reorganizare, Colterm urmează să reducă numărul de posturi cu 20%, ceea ce înseamnă o reducere de aproximativ 160 din numărul total de posturi, în marea majoritate personal neimplicat în procesul de producție.

„În acest moment, cheltuielile salariale ale Colterm se ridică la aproximativ 4 milioane de lei pe lună. Prin această reorganizare vom economisi circa 800.000 de lei pe lună. Acești bani sunt absolut necesari companiei și vor fi folosiți atât pentru investiții, cât și pentru stingerea datoriilor acumulate în ultimii 20 de ani”, a declarat Cristian Mîțu, președintele Consiliului de Administrație al Colterm.