Într-o postare pe pagina personală de Facebook, senatorul PNL, Alina Gorghiu, susține că primarul USR de la Timișoara, Dominic Fritz, nu are nicio soluție pentru a rezolva problema Colterm și îi solicită acestuia demisia de onoare.

Ea a subliniat faptul că Colterm Timișoara a primit o amendă de 21 de milioane de euro, în condițiile în care Primăria nu caută soluții și doar așteaptă bani de la Guvern.

Gorghiu a mai adăugat că a purtat o serie de discuții în acest sens cu premierul Florin Cîțu, iar de fiecare dată sprijinul a fost concret.

”21 de milioane de euro, amenda primită de Colterm Timișoara pentru că nu a cumpărat certificatele anti-poluare pentru 2020. Asta pentru că Primăria, în loc să prezinte soluții, aștepta permanent bani de la Guvern!

Ca senator de Timiș, am vorbit de câteva ori cu prim-ministrul Cîțu pe tema Timișoara, a banilor necesari pentru județ, pentru proiectele esențiale locale. Și, de fiecare dată, sprijinul a fost concret”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Dominic Fritz nu are soluții

Senatoarea a mai adăugat că problema Colterm este foarte gravă și trebuie găsită urgent soluție. Ea susține că nu a auzit nicio soluție de la Dominic Fritz în acest context de când a fost ales, iar acest lucru este scandalos.

Alina Gorghiu susține că singura soluție rămâne o demisie de onoare din partea tuturor celor responsabili în acest sens.

Nu fac vreun concurs cu Dl Fritz de genul „cine deschide ușa mai repede” și nici nu așteaptă cineva vreun mulțumesc, dar, să nu ai soluții, la un an de când ai fost ales, asta mi se pare scandalos. Iar o demisie de onoare în cazul celor direct responsabili se impune.

Sigur găsește prin primaria sa, că parca zicea la un moment dat despre viceprimarul Lațcău “că poate fi trezit la 3 noaptea să spună cum trebuie restructurat Colterm”…între timp, noaptea a trecut, personajele fără soluții rămân.”, scrie Alina Gorghiu.