Daniel Florea oferit și o explicație pentru vânătaia de la ochiul drept. Ea a fost cauzată de o mănușă rebelă care a căzut pradă puterii vântului. Mănușa l-a pocnit  în timp ce încerca să deszăpezească drumurile din Sectorul 5 al Capitalei, noaptea. Vântul cel pârdalnic e vinovat. El bătea cu 80 de… grade. Peste puterea palincii și mult peste gradele unui colonel.

Realizând gafa, edilul s-a corectat în clipa următoare, adăugând „cu 80 de kilometri la oră”, informează ProTV.

„Vedeți semnul ăsta de la ochi? Eh, semnul ăsta de la ochi este un semn de la dosul mănușii, la 3 dimineața, când ninge foarte tare, când bate vântul cu 80 de grade, cu 80 de km la oră, și tu încerci să deszăpezești drumurile din sector”, a spus Daniel Florea.

Primarul Florea este cunoscut și pentru că a creat două firme ale căror nume conțin simbolurile sale de campanie electorală.

Prima firmă se numește ”Infrastructură DF5 SA” și are în denumire inițialele numelui primarului Daniel Florea și numărul sectorului 5. A doua firmă se numește ”Salubrizare FAPTE SA” și conține cuvântul ”Fapte”, folosit ca slogan de primarul Daniel Florea.