Potrivit primarului Sectorului 5 al Capitalei, construcția primelor blocuri din cartierul Florea City ar fi trebuit începută în octombrie, însă, din cauza scandalului politic, lucrurile s-au amânat. Acesta speră ca noul guvern să nu blocheze lucrările.

„E un proiect de suflet care deja se implementează. Pentru că drumul va începe, avem deja cam toate lucrurile gata şi sper ca luna viitoare, la şedinţa de Consiliu General, să se aprobe PUZ-ul pentru Antiaeriană. Când acest PUZ se aprobă şi încep drumul pot să spun că 50% din problemă e rezolvată. (…) Am predat deja opt amplasamente către ANL pentru construcţia de blocuri pentru tineri, iar primele 24 de blocuri ar fi trebuit începute în octombrie, dacă nu ar fi fost această situaţie politică. A fost scandalul, a picat Guvernul, deşi erau toţi banii alocaţi, toate hârtiile semnate şi trebuia să înceapă lucrările, nu au început încă. Sper din toată inima ca actualul Guvern să nu blocheze proiectul şi să putem să începem din primăvară blocurile astea.

Am aprobare să facem acolo (n.r. – în total) 15.000 de locuinţe prin ANL. (…) Ura asta nu duce la nimic bun. În acest moment, ura a oprit construcţia a 24 de blocuri de locuinţe pentru tineri în Sectorul 5. Să dea Dumnezeu să fie numai o chestiune de etapă, să trecem peste lucrurile acestea imediat după alegerile prezidenţiale şi toată lumea să aibă în vedere bunăstarea populaţiei”, a declarat, într-un interviu acordat DC News, primarul Daniel Florea.