„Este vizată o sumă de 27 milioane de lei, bani dați de fostul primar Daniel Florea către ONG-ul ”Împreună pentru Sectorul 5”, care nu era de utilitate publică. Cel care a inițiat hotărârile de consiliu a fostul fostul primar.

ONG-ul respectiv a vidanjat scări de bloc, a cumpărat legume și fructe, a aranjat niște parcuri și alte investiții care nu pot fi identificate. Au fost făcute patru finanțări dinte care două în vara lui 2020, anul alegerilor locale.

Au fost puse în aplicare şi ordonanţe de ridicare a unor înscrisuri, într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală”, a declarat Ceti Claudiu Octavian, șef de cabinet al Primăriei Sectorului 5.

„În fapt, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizaţie nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorităţi locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziţiona, în mod direct, la preţuri supraevaluate, mai multe bunuri şi servicii”, a adăugat el.

În prezent, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, continuă cercetările amănunțite.

Amintim faptul că Vlad Popescu Piedone, fiul lui Cristian Popescu Piedone, a anunțat recent că va candida pentru postul de primar al Primăriei Sectorului 5 și va face imposibilul posibil prin continuarea planului inițiat de tatăl său.

Fiul lui Cristian Popescu Piedone vrea să devină primar al Sectorului 5

Vlad Popescu și-a luat angajamentul de a continua proiectele initiate de tatăl său în Primăria Sectorului 5.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit astăzi în fața penitenciarului. Tatăl meu este nevinovat. Lucrul acesta (n.r. – susținerea oamenilor) îi dă putere, să vadă că lumea că îl iubește. Noi îl iubim în continuare și vom fi lângă el non-stop”, a spus el.

„Ne-a spus (n.r. – Popescu Piedone) să fim puternici, ca el este puternic în continuare. Am învățat de la el o lecție pe care a spus-o și cetățenilor Sectorului 5: să fac imposibilul posibil. Voi face și eu asta mai departe cu echipa de la Sectorul 5.

Voi merge să candidez la Primăria Sectorului 5. Voi face imposibilul posibil și voi duce proiectele lui (n.r. – ale lui Piedone) mai departe.

(…) Tatăl meu este nevinovat. Dumnezeu este sus, îi va face dreptate. Odată și odată, tot va ieși adevărul la iveală”, a declarat recent Vlad Popescu, relatează România TV.

Oamenii protestează pentru eliberarea lui Cristian Popescu Piedone

El și sora sa, Ana Popescu, plus alte sute de cetățeni români s-au strâns pe 15 mai în fața Penitenciarului Rahova, pentru a transmite un puternic mesaj de susținere pentru fostul primar al Sectorului 5, aflat acum la închisoare.

„Sunt lacrimi de mândrie… Noi suntem mândri de tata, noi îl susținem, el va veni acasă”, a spus Ana Popescu, fiica lui Cristian Popescu Piedone.

În fața închisorii, protestatarii nemulțumiți au strigat „Grațiere!”