Biroul Electoral din Sectorul 5 a decis, miercuri, să admită sesizările PSD Sector 5, PNL Sector 5, Alianţei USR PLUS şi Asociaţiei Pro Rom Europa privind renumărarea buletinelor de vot din secţii.

Hotărârea poate fi atacată în termen de 24 de ore de la afişare la biroul electoral ierarhic superior, sub sancţiunea nulităţii.

PSD Sector 5 a cerut renumărarea buletinelor de vot pentru alegerea primarului şi a Consiliului Local la Sectorul 5 Bucureşti, iar PNL Sector 5 renumărarea buletinelor de vot pentru alegerea primarului şi a Consiliului Local la Sectorul 5, precum şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Alianţa USR PLUS a solicitat renumărarea buletinelor de vot din secţiile de votare nr. 840, 893, 915, 844, 883 şi 910 aflate pe raza circumscripţiei electorale a Biroului Electoral de Circumscripţie Electorală a Sectorului 5.

Asociaţia Pro Rom Europa a cerut renumărarea tuturor buletinelor de vot din cele 197 de secţii de vot din Sectorul 5, scrie Agerpres.

Rezultatele parţiale îl indică drept câştigător pe Cristian Popescu-Piedone

Asta nu înseamnă totuşi că se va trece automat la renumărarea voturilor, având în vedere că pentru asta ar fi fost nevoie de unanimitate din partea partidelor care au avut candidaţi, iar formaţiunea lui Cristian Popescu-Piedone, cel aflat pe locul întâi în rezultatele parţiale, nu a votat pentru renumărare.

“Având în vedere votul majoritar exprimat în şedinţă, Biroul Electoral de Circumscripţie a Sectorului 5 Bucureşti hotărăşte: admite sesizările Organizaţiei Sector 5 Bucureşti a Partidului Social Democrat, Organizaţiei Sector 5 Bucureşti a Partidului Naţional Liberal, Alianţei electorale USR PLUS şi a Asociaţiei Pro Rom Europa, (…) din data de 29.09.2020”, se arată în hotărârea postată pe site-ul Biroului Electoral de Circumscripţie.

După numărarea a 97,30% dintre voturile exprimate de bucureştenii din Sectorul 5, situaţia privind fotoliul de primar este următoarea: Cristian Popescu-Piedone (PPU-sl) – 28,08%, Daniel Florea (PSD) – 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL – USR PLUS) – 25,24%.

Au început audierile în dosarul Colectiv

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au început miercuri audierile în dosarul Colectiv, în care au fost condamnaţi în primă instanţă fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Judecătoarea Adina Dumitrache, preşedintele completului de judecată, i-a chemat pe inculpaţi în faţă şi i-a anunţat că au dreptul să dea declaraţii, iar cine nu doreşte acum va fi audiat mai târziu, dar la “cerere”.

Doar trei inculpaţi au spus că vor să fie audiaţi miercuri, iar alţii, printre care şi Piedone, au precizat că vor să dea declaraţii la alt termen al procesului.