În urma unei contestaţii depuse de cei de la Partidul Naţional Liberal, Biroul Electoral Central a luat decizia, miercuri, de renumărare a voturilor în judeţul Călăraşi. Mai exact, sunt vizate voturile pentru Consiliul Judeţean Călăraşi şi pentru preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, au declarat surse din cadrul BEC pentru Digi24.

Potrivit rezultatelor parţiale, PSD a câştigat funcţia de preşedinte al CJ Călăraşi, prin Vasile Iliuţă, dar şi majoritatea în Consiliu. Liberalii l-au avut drept candidat la şefia CJ Călăraşi pe Valentin Barbu.

Rezultatele indică faptul că PSD a câştigat majoritatea în Consiliul Judeţean, urmat de alianţă PNL-USR şi pe locul al treilea de Pro România, la o distanţă foarte mare totuşi.

  • PSD – 44.88%
  • Alianţa PNL-USR Călăraşi – 37.51%
  • Partidul PRO România – 6.42%
  • PMP – 4.62%
  • Partidul România Mare – 1.92%.

Se cere renumărarea voturilor şi în Sectorul 1

Un alt scandal ce a dus la o cerere de renumărare a voturilor este cel de la Sectorul 1 al Capitalei.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 pentru un nou mandat, Daniel Tudorache, s-a deplasat, miercuri dimineaţă, la Biroul Electoral al Sectorului 1 şi a cerut renumărarea voturilor în toate secţiile de votare din această zonă administrativ-teritorială. Potrivit rezultatelor, Daniel Tudorache a fost învins de Clotilde Armand în cursa pentru fotoliul de primar al Sectorului 1.

Mai mulţi susţinători i-au fost alături, în faţa Biroul Electoral al Sectorului 1, solicitând renumărarea voturilor.

Tudorache a declarat în faţa Biroului Electoral de Sector, pentru Digi 24, că unul dintre temeiurile legale pentru care face această cerere este un proces verbal semnat în alb, care a fost prezentat şi la Poliţie.

“Eu cred că le e frică de pierderea alegerilor după renumărare”, a afirmat Dan Tudorache.

El este de părere că BEC va decide renumărarea voturilor nu numai pentru Sectorul 1, ci va da curs solicitărilor tuturor partidelor, pentru că toate au făcut cereri în diferite localităţi.

Referitor la candidatul PSD la Consiliul Local Sector 1 care avea procese verbale asupra sa, Dan Tudorache a declarat că acesta trebuia să le ducă la partid pentru a fi introduse în sistemul partidului de numărătoare paralelă. El a precizat că respectivul candidat “a fost fugărit” de câţiva reprezentanţi USR PLUS şi că s-a ascuns la Direcţia de Salubritate.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandra Pandrea