Numărul 2 în PSD, Sorin Grindeanu, susține că deține dovada de necontestat a modului în care candidatului social-democraților pentru Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache, i-au fost afectate în mod incorect șansele în bătălia cu electorală.

Grindeanu a postat marți seară pe Facebook fotocopiile a două documente din care reiese că sute de voturi primite de Dan Tudorache au fost ”mutate din pix” la o altă formațiune politică.

”Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă!”

”Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul.

În 2020, în secția de votare nr. 156 din Sectorul 1 al Capitalei, Partidul România Mare a ”obținut” 144 de voturi, iar Dan Tudorache doar 11.

După ce Biroul Electoral de Sector a dispus renumărarea voturilor de la această secție s-a constatat că Partidul România Mare avea de fapt doar…. 2 voturi. Iar Dan Tudorache… 266!”, a scris Grindeanu pe internet.

Trebuie precizat că PSD cere renumărarea voturilor obținute la Sectorul 1 și insistă că Dan Tudorache este învingătorul, nu Clotilde Armand, iar USR refuză vehement această variantă.

”Este victoria noastră și nu ne lăsăm furați”

Situația va fi tranșată abia miercuri de Biroul Electoral Central. Între timp, poliția continuă ancheta pentru falsificarea de documente electorale, după ce USR a sesizat că un individ ar fi plecat cu un teanc de procese verbale.

”Este victoria noastră și nu ne lăsăm furați, nu ne lăsăm intimidați, aceste gesturi de intimidare vin de la oameni disperați Victoria este foaret clară, este matematică și nu ne lăsăm intimidați. I-am prins cu mâna în sac, este o anchetă în curs.

Va trebui să înțeleg care era procesul la care se gândea primarul care a prierdut alegerile de la PSD. Trebuie o anchetă foarte clară, de ce angajați ai primăriei erau acolo și se ocupau de alegeri. Vom cere să înțelegem ce se întâmplă. Matematica a fost mereu clară. Din câte știu sunt încă 9 secții neînchise, la 3-4 acum se verifică neconcordanțele, un vot aici un vot acolo. Oamenii sunt extrem de obosiți. Nu este necesară renumărarea voturilor!”,  a declarat marți Clotilde Armand.

Prezentăm mai jos documentele publicate de Sorin Grindeanu.