Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a anunțat că a formulat plângeri penale împotriva celor care au falsificat o serie de documente și filmări, precum și împotriva celor care folosesc aceste false probe, pentru a obține avantaje electorale. Totodată, Daniel Florea menționează că PNL și USRPLUS s-au transformat în apărătorii lui Piedone și trompete ale finului lui Vanghelie.

”O serie de ticăloși și infractori, deghizați în politicieni, falsifică și distribuie în spațiul public o serie de falsuri, conștienți că nu au nicio șansă să ne învingă la urne. Din acest motiv, am formulat plângere penală pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal, tuturor celor care au fabricat documente și filmări mincinoase.

Art 268, alin.(2) Cod Penal: ”Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existența unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârșirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.”

Pentru cei care știind că aceste „probe” sunt false, pentru că este evident că sunt false, distribuie, propagă și susțin în public acele minciuni, îi anunț că am formulat plângere penală pentru favorizarea infractorului.

 

Din probele pe care le-am depus la plângerea penală reiese clar că unele dintre persoanele vizate cunoșteau faptul că filmările și documentele distribuite sunt false. Acestor persoane le formulăm plângere penală pentru complicitate.

În final, am un mesaj pentru PNL și USRPLUS: v-ați transformat în pavăza lui Piedone și în trompeta finului lui Vanghelie”, a declarat Daniel Florea, potrivit dreptului la replică pe care l-a trimis.