In cadrul discuției, Daniel Florea, a mențonat că la nivelul Primăriei s-a luat decizia, încă din data de 25 februarie 2020, să se oprească executărie silite și amânarea plății taxelor și impozitelor cu trei luni, înainte ca această decizie să se i-a la nivel național de către guvern.

Începând cu anul trecut, firmele din sector interacționează, în cea mai mare proporție, cu DITL Sector 5, prin intermediul aplicațiilor de internet dezvoltate de instituție. Astfel, s-a redus blocarea activității cu cetățenii, companiile având mai multe documente de prezentat și, în consecință, de analizat de angajații instituției, generând astfel cozi.

Prin această inițiativă s-a ușurat și munca angajaților societăților din sector, aceștia nemaifiind obligați să facă drumuri repetate la sediile Direcției de Taxe și Impozite Sector 5 pentru că au uitat să aducă un document. Toată corespondența se poate realiza online, din confortul oferit de sediile proprii, prezentarea unor documente lipsă fiind realizată mult mai ușor și rapid, prin căutarea lor în arhiva societății, scanarea și trimitera lor utilizând internetul. Discuțiile privind clarificări se poartă prin intermediul e-mailului sau telefonic, astfel câștigându-se timp important pentru realizarea altor activități.