Prima etapă din pedeapsa lui Cristian Popescu Piedone a început. Pedeapsa apare din urma dosarului Colectiv. Fostul primar deja a primit o vizită și un prim pachet, acesta sevindu-și pedeapsa la Penitenciarul Rahova.

Conform unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, lotul de șapte bărbați a fost împărțit în două, în așa fel încât deținuții să stea în cameră cu persoane cunoscute, notează Spynews.

Cine mai este încarcerat?

Pe lângă Piedone în dosar au mai fost condamnați și patronul Clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, la 11 ani si 8 luni, asociații săi, Costin Mincu, la 8 ani și Paul Gancea, la 6 ani și 4 luni, pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise, la 6 ani și 10 luni, dar și cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti care au verificat clubul Colectiv, George Matei şi Antonina Radu, care nu au luat măsurile legale în privinţa respectării normelor referitoare la siguranța șa incendiu, aceștia având de servit 8 ani și 8 luni.

Penitenciarul Rahova reprezintă închisoare de tranzit pentru toți cei șapte bărbați, urmând să stea în ea timp de 21 de zile. Cei șapte au fost împărțiți în două grupe astfel încât să stea în camere cu persoane cunoscute, informație potrivit unei surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, notează Spynews.

Cine l-a vizitat?

Fiul fostului primar a făcut o primă vizită a acestuia la penitenciar. Vlad Popescu, fiul lui Piedone, a adus și un pachet cu haine. Acest pachet de haine a fost trimis deoarece la momentul încarcerării, Piedone nu a putut introduce în detenţie toate bunurile pe care le avea în bagaj.

În același timp, Piedone nu a solicitat pachet de mâncare. Acesta având suficienți bani în conturi pentru a-și cumpăra hrana de la magazinul închisorii, sau, pe baza de cerere, de la un hipermarket care are contract cu penitenciarul, mai relatează sursa citată.

Joi, la Secția de Poliție din Bragadiru, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone s-a predat, el fiind condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv. După predare, acesta a fost dus la Penitenciarul Rahova.

Potrivit deciziei instanţei, Piedone a fost condamnat la patru ani închisoare pentru o infracţiune de abuz în serviciu. Acest abuz a fost în legătură cu autorizaţia emisă de Primărie pentru clubul Colectiv, însă Piedone a fost și achitat pentru altă infracţiune de abuz în serviciu, tot în cadrul acestui dosar.