Deputatul Daniel Florea a demisionat, joi, din PSD. Anunțul a fost făcut chiar de el printr-o postare pe pagina personală de Facebook.  Deputatul a ținut să menționeze că nu are intenția de se înscrie în altă formațiune politică.

Mesajul lui Daniel Florea

„01.09.2022- Astăzi, am demisionat din Partidul Social Democrat. Este o decizie asumată, gândită îndelung si in deplina conformitate cu principiile mele personale, profesionale si politice. Nu plec la alt partid.

Nu candidez si nu am avut niciodată intenția de a candida la alegerile locale parțiale pentru funcția de Primar al Sectorului 5, din partea niciunui partid. Dar nu sunt de acord ca PSD sa susțină un candidat fără activitate politica in PSD sau, eventual, un reprezentant al unui alt partid.”, a scris Daniel Florea, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unor surse din PSD, Daniel Florea ar intenționa să candideze la Primăria Sectorului 5, după ce Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în dosarul Colectiv, însă, nu se bucură de susținerea social-democraților.

Daniel Florea a fost primar al Sectorului 5 din Capitală între 2016 și 2020.

Scena politică se cutremură! A decis să plece din partid

Cătălin Teniță, unul dintre liderii USR PLUS din Capitală, deputat ales liste în circumscripția București, a luat decizia de a-și da demisia din USR. Mai mult, acesta a anunțat într-un live pe Facebook că de la 1 septembrie va intra în Partidul REPER.

Demisia a fost anunțată în prima ședință a Biroului Național al USR desfășurată în format fizic din ultimii doi ani și jumătate, dar și pe pagina de Facebook a deputatului. Acesta a vorbit despre certurile interne din partidul USR, unui dintre motivele pentru care și-a dat demisia.

„Sunt o grămadă de oameni care așteaptă să mă alătur unei inițiative noi, care să încerce să dea o nouă suflare dorințelor de reformă din această țară.

Dacă noi în acest moment continuăm să ne certăm între noi, continuăm să jucăm pe mize mici, continuăm să nu avem în primul și primul rând în vizor interesele electoratului, dacă nu ne uităm la faptul că nu i-am servit așa cum trebuie, dacă nu acceptăm că așteptările electoratului poate nu au fost bine servite – poate modul în care ne-am concentrat pe anumite dispute la vârf nu a făcut ca membrii noștri entuziaști, care ne-au adus voturi în alegeri, să se considere implicați, experții noștri să se considere consultați -, pe scurt, dacă mergem în aceeași direcție, eu nu cred că în 2024 România poate avea o șansă nouă, o șansă puternică de schimbare.”, a explicat deputatul.