Prețul carburanților vineri, 26 aprilie

Prețul carburanților vineri, 26 aprilie. Astăzi, cea mai ieftină benzină standard costă 7,33 lei pe litru și se poate găsi la o stație Petrom din București, pe strada Dr. Herescu Petre, numărul 2A, în sectorul 5.

La celelalte stații din București, prețurile pentru benzina standard variază între 7,35 și 7,49 lei, înregistrând o ușoară scădere.

În ceea ce privește benzina premium, aceasta costă între 7,84 lei și 8,14 lei, cu o tendință de scădere.

Prețul minim pentru motorină standard în București este de 7,37 lei pe litru și poate fi găsit vineri la o stație Socar din București, de pe strada Vasile Lascar, numărul 141A. Miercuri, un litru de motorină costa 7,40 lei.

Prețul maxim atinge 7,53 lei pe litru în București, de asemenea înregistrând o scădere.

Prețul motorinei premium variază între 7,75 lei și 8,04 lei pe litru, înregistrând, de asemenea, o scădere față de marți.

Anul trecut, prețul unui litru de benzină standard depășea 8 lei, în timp ce motorina standard depășea 9 lei pe litru.

Prețul carburanților miercuri, 24 aprilie

Prețul carburanților miercuri, 24 aprilie. Acum două zile, prețul cel mai scăzut pentru benzină standard a rămas neschimbat, fiind de 7,33 lei pe litru. Aceasta s-a putut găsi la o stație Petrom situată în București, pe strada Dr. Herescu Petre, nr. 2A, în sectorul 5.

La celelalte stații din București, prețurile pentru benzina standard au variat între 7,35 și 7,49 lei, înregistrând o ușoară scădere.

Pentru benzina premium, prețurile au oscilat între 7,84 lei și 8,14 lei, de asemenea, în ușoară scădere.

Prețul minim pentru motorină standard în București a fost de 7,40 lei pe litru miercuri, față de 7,42 lei litrul înregistrat marți. Aceasta s-a putut găsi la o stație Socar de pe strada Vasile Lascăr nr. 141A.

Prețul maxim pentru motorină standard a ajuns la 7,53 lei pe litru în București, de asemenea, în scădere.

Costul motorinei premium s-a situat între 7,78 lei și 8,04 lei pe litru, de asemenea, în scădere față de ziua precedentă.

Cum evoluează prețurile carburanților

Consiliul Concurenței a constatat că prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, cu o diferență de câteva zile. Această concluzie a fost formulată în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor sunt reflectate în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un indicator de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei. Aceasta reprezintă o valoare influențată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața en-gros a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt publice, iar pe termen lung ele au tendința de a urma același trend cu prețurile barilului de petrol. Mai multe puteți citi aici.