Premierul Florin Cîțu vorbește din nou despre măsurile de relaxare de după 1 iunie, amintind că ridicarea restricțiilor se va face în etape.

Dar ”este clar că de la 1 iunie vor exista mai multe măsuri care vor da înapoi unele măsuri luate anul trecut”, arată Prim-ministrul.

Premierul Florin Cîțu vorbește din nou despre relaxare. Va depinde de campania de vaccinare

Șeful Guvernului afirmă că va exista relaxare a măsurilor în toate domeniile şi în toate zonele, însă natura acestora depinde de rata de vaccinare.

În plus, Premierul a cerut implicarea întregului Guvern în obţinerea succesului campaniei de vaccinare.

”De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zonă. Să ţinem minte că această dată nu înseamnă relaxare totală, 1 august este al doilea pas pentru alte măsuri. Dar vreau să se înţeleagă foarte clar: relaxările depind de rata de vaccinare”, a scris, marţi, pe Faebook, Florin Cîţu.

Acesta a precizat că doreşte să vadă cum merge campania de vaccinare în întreaga ţară.

”Şi tot Guvernul trebuie să se implice. Succesul campaniei stă şi la baza diminuării ratei de infectare şi ne aduce mai aproape de normalitate, în etape. România, hai că se poate”, a mai scris Premierul.

Problema evenimentelor private

Anterior, într-o declaraţie de presă, Cîţu a declarat că de la 1 iunie nu va fi o relaxare totală, ci al doilea pas va fi de la 1 august, când a fi vorba despre o relaxare totală.

El a mai afirmat că, de la 1 iunie, vor fi găsite soluţii pentru a începe evenimentele private.

”Vom vedea cum vor arăta în final acest măsuri şi care vor fi ele. Este clar că de la 1 iunie vor exista mai multe măsuri care vor da înapoi unele măsuri luate anul trecut.

Deja unele dintre măsuri deja le-am anunţat. Bineînţeles că ştiu problema cu evenimente private şi cu siguranţă vom găsi o soluţie să înceapă de la 1 iunie şi aceste evenimentele private. Suntem flexibili la soluţii”, a afirmat marți, la Satu Mare, Premierul Florin Cîţu.

În acelaşi context, şeful Guvernului a mai precizat că toţi miniştrii şi secretarii de stat vor fi prezenţi, săptămâna viitoare, în centrele de vaccinare din ţară, pentru a susţine campania de vaccinare.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.