Președintele Klaus Iohannis anunță vești excelente: Campania de vaccinare depășește în premieră un prag uriaș al numărului de persoane imunizate zilnic.

Șeful statului a dat asigurări că situația din România este foarte bună în ceea ce privește ritmul de imunizare a populației.

Președintele Klaus Iohannis anunță vești excelente. Nouă fază a campaniei de vaccinare

Prezent la Constanța, la Spitalul Militar, alături de Premierul Florin Cîțu, pentru a încuraja maratonul vaccinării organizat de autorități, Klaus Iohannis a dat o veste foarte bună.

”Este un lucru excelent, am intrat într-o fază nouă cu vaccinarea, avem maratoane, centre deschise non-stop la spitalele militare, am renunțat la toată birocrația.

Cei ce vor să se vaccineze pot merge să o facă, fără programare.

Suntem în situația foarte bună în care avem suficiente doze ca să putem face acest lucru. Noi în România stăm foarte foarte bine cu campania de vaccinare.

Azi vom depăși suta de mii de persoane vaccinate într-o zi – vom menține ritmul și îl vom crește, dacă va fi nevoie.”, a declarat șeful Statului.

”Nu vreau să ne amăgim singuri”

Totuși, garda trebuie menținută ridicată, a avertizat Klaus Iohannis, arătând că virusul este încă prezent în societate și nu va fi eliminat până când nu vor fi atinse țintele campaniei de vaccinare.

”Este evident că ciferele pe care le primim zilnic relevă  mai puține persoane infectate, mai puține decese și mai puține persoane internate la terapia intensivă.

Nu vreau să ne amăgim însă singuri: Virusul se află în continuare în societate și doar prin vaccinare putem scăpa de el.

Vă invit pe toți să vă vaccinați, pentru a putea să ne întoarcem la normalitate.”, a mai spus Klaus Iohannis.

Trebuie precizat că, anterior declarațiilor făcute de șeful Statului, Premierul Florin Cîțu a anunțat măsuri de relaxare pentru deschiderea sezonului estival pe litoralul românesc.

Acestea se vor adopta în două etape, de la 1 iunie și 1 august.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei.