Cui îi predă Klaus Iohannis ștafeta? Echilibrează balanța între doi grei din PNL

Ludovic Orban a declarat recent că va candida pentru alegerile prezidențiale din 2024, subliniind că are susținearea oamenilor din partid. În urma acestui mesaj, jurnalistul Val Vâlcu a explicat, în emisiunea ”Retrospectiva Săptămânii”, difuzată la Metropola TV, că fostul premier al României a ”aruncat mingea în teren”.

Jurnalistul subliniza că că niciun candidat nu anunță cu patru ani înainte că va candida, reiterând că experiențele Băsescu și Iohannis au arătat că un candidat intrat pe ultima sută de metri are mai multe șanse.

„În martie, mingea a fost aruncată în teren de Ludovic Orban. Cu trei ani înainte de începerea ostilităţilor şi aproape patru ani până la alegerile prezidenţiale, niciun candidat care se doreşte preşedinte, dar are scaun la cap nu se aruncă în cursă pentru că în timpul acesta este tocat mărunt, se pun tunurile pe el.

Nu se anunţă candidatul cu patru ani înainte. Experienţa Traian Băsescu şi Klaus Iohannis ne arată că un candidat intrat pe ultima sută de metri are mai multe şanse, e o soluţie mai bună să-ţi conservi energia pentru sprintul final, nu să vii din 2021 până în 2024”, a subliniat Val Vâlcu.

Klaus Iohannis echilibrează balanța între Orban și Cîțu

În timp ce Ludovic Orban anunță că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, premierul Florin Cîțu este văzut des în compania lui Klaus Iohannis. Jurnalistul Val Vâlcu a subliniat că președintele Klaus Iohannis nu spune clar că nu se implică în jocul politic, ci doar prezintă o altă opțiune, echilibrând balanța între cei doi grei din PNL.

„Dar de ce a venit Ludovic Orban şi a pus mingea în joc spunând: ‘mă gândesc, dacă voi fi preşedintele partidului voi candida şi la alegerile prezidenţiale’, repet, un lucru pe care nu-l face niciun jucător important. Păi pentru că până la alegerile din 2024 Ludovic Orban are alegeri în PNL în acest an şi evident că alegătorul, cetăţeanul PNL-ist, care va veni şi va vota la congres, să primească acest mesaj: ‘Cui îi transmite Klaus Iohannis ştafeta? Uite, Orban s-a şi anunţat’.

Iar întrebarea adresată lui Klaus Iohannis (n.r. – în cea mai recentă conferinţă de presă, preşedintele a fost întrebat dacă faptul că se afişează la diferite evenimente cu Florin Cîţu este un semnal de susţinere în cazul în care acesta ar candida pentru şefia PNL) pică bine, pentru că Iohannis ce face? Nu spune ‘nu mă amestec în jocul politic şi punct’. Ci spune ‘da, eu merg şi cu premierul Cîţu’, deci practic echilibrează balanţa între Cîţu şi Orban, într-un mod foarte elegant. A căpătat această dexteritate politică preşedintele, să se menţină în limitele acestui limbaj prezidenţial”, a explicat, vineri seara, la Metropola TV, Val Vâlcu.