Ludovic Orban, reacție la suspendarea lui Costel Alexe şi Mihai Chirica

Ludovic Orban a subliniat miercuri, 28 aprilie, că „doar o instanţă poate să hotărască dacă cineva este vinovat”.

„Vom lua act în prima şedinţă în Biroul Politic de suspendarea din toate funcţiile din partid până la finalizarea procesului. PNL a fost întotdeauna un partid care a ţinut la criteriul integrităţii, a susţinut justiţia, sigur, respectând şi principiul nevinovăţiei, pentru că doar o instanţă poate să hotărască dacă cineva este vinovat.

Trebuie să fac precizarea despre domnul Costel Alexe că abia astăzi s-a anunţat începerea efectivă a urmăririi penale şi statutul de inculpat. Până acum domnul Alexe a avut statutul de suspect, din cauza asta nu s-a luat nicio decizie legată de el”, a declarat Ludovic Orban.

Mihai Chirica se suspendă din funcţia de conducere

De asemenea, șeful PNL a explicat că Mihai Chirica „se suspendă din funcţia de conducere, din funcţia pe care o avea de preşedinte al organizaţiei municipale.”

„Domnul Chirica se suspendă din funcţia de conducere, din funcţia pe care o avea de preşedinte al organizaţiei municipale. Vom face alegeri în toate organizaţiile, odată cu demararea procedurilor de congres”, a adăugat Orban.

Amintim că președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, s-a autosuspendat de la conducerea partidului după ce a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită și delapidare.

Totodată, primarul Mihai Chirica a anunţat că se autosuspendă din funcţiile politice pe care le deţine în cadrul organizaţiei ieşene a PNL. Decizia a fost luată după ce a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT într-un caz de înşelăciune cu un teren al primăriei.

Mihai Chirica, inculpat în două dosare de corupţie

Anterior, copreşedintele USR PLUS, deputatul Cosette Chichirău, a spus că Mihai Chirica „nu are cum să mai participe la negocieri pe buget, fiind acum inculpat în două dosare de corupţie.”

„Solicit PNL o decizie politică urgentă care să includă retragerea sprijinului politic pentru domnul Chirica, demiterea domnului Harabagiu din funcţia de city manager şi mandatarea unor consilieri locali PNL pentru discuţii ulterioare despre buget. Chirica nu are cum să mai participe la negocieri pe buget, fiind acum inculpat în două dosare de corupţie. Îi solicit dlui Chirica demisia imediată. Iaşul are nevoie de un primar care să se ocupe de oraş, nu de dosare penale”, a scris Cosette Chichirău pe Facebook.

Sursă foto: Dreamstime