Fostul premier Victor Ponta, liderul partidului Pro România, a vorbit, joi seara, despre intens dezbătutul subiect al alegerilor parlamentare. Opinia sa: alegerile vor avea loc aşa cum îşi doreşte Klaus Iohannis, adică pe 6 decembrie, în ciuda exploziei de cazuri de coronavirus din ultimele zile.

“E un semn foarte clar și asta pot să spun, e o suprasaturație legată de alegeri. Oamenii îmi spun  Știu, dar mai sunt niște alegeri, după care vine răspunsul, Nu mă certați pe mine, ca nu eu mă țin de alegeri. Nu, că domnul Iohannis nu vrea decât pe 6 decembrie”, a declarat Ponta, invitat în studioul B1 TV.

Pe ce alte subiecte ar trebui să se concentreze acum autorităţile?

Liderul Pro România consideră că există alte probleme mai importante acum, rezolvarea situaţiei epidemiologice, şcoala online sau problema restaurantelor. Abia apoi ar trebui să ne concentrăm pe campania electorală.

“Am făcut pe 27 septembrie, când a început campania eram la 1000, acum am ajuns la 4000. Acum si cu cele parlamentare. Evident că orice om normal la cap zice să vedeți ce faceți întâi cu COVID-ul, cu școală online, cu teatrele, cu restaurantele și după aia campania electorală. Dar domnul Iohannis a zis 6 decembrie, va rămâne 6 decembrie”, a mai spus fostul premier.

“Iohannis nu cred că va ceda, nu va face ce spune Curtea Constituțională”

Victor Ponta mai vine cu o informaţie-bombă. Cel mai probabil, preşedintele Iohannis nu va ţine cont de decizia CCR şi va merge înainte cu organizarea alegerilor pe 6 decembrie.

“Eu am citit și decizia Curții Constituționale. E un articol, 77, în Constituție, care spune foarte clar că după ce s-a contestat la Curtea Constițională, legea declarată Constituțională e promulgată în 10 zile de Președinte. Eu nu cred că o va promulga președintele Iohannis și nu cred că ține cont de decizia Curții. Domnul Iohannis nu cred că va ceda, nu va face ce spune Curtea Constituțională, nu va aplica legea. Alegerile vor fi pe 6 decembrie”, a mai precizat Ponta, potrivit b1.ro.