Victor Ponta a fost prezent în emisiunea „Punctul de întâlnire”, unde a vorbit despre o iminentă criză economică. Conform șefului PRO România, situația urmează să fie mai rea decât în urmă cu 10 ani.

„Avem criză economică și se pare că va fi mai rea decât în 2010. Și din tot ce am înțeles, de la premierul Orban, de la ministrul Cîțu, soluțiile vor fi tot cele din 2010: ne împrumutăm, și dăm afară oameni. Sută la sută în ianuarie avem FMI-ul aici, cu aceeași rețetă – măriți TVA, tăiați salarii și pensii”, a spus Victor Ponta la Antena 3.

Ponta a explicat fuziunea cu ALDE

În contextul în care PRO România a decis joi, 8 octombrie, fuzionarea cu ALDE, Victor Ponta o oferit o explicație din prespectiva experienței celor două formațiuni la alegerile locale.

„Lecția pentru mine și pentru Călin Popescu Tăriceanu este că, dacă nu ne unim, vom rămâne la mâna lui Barna, Cioloș, Fritz pentru mulți ani de acum înainte. Sunt convins că, în această nouă formulă, PRO România se va bate cu USR pentru locul 3”, a explicat fostul premier, referindu-se la apropiatul scrutin parlamentar.

Un apropiat al lui Victor Ponta ar putea fi pus la conducerea ANCOM

Recent Sorin Grindeanu și-a anunțat demisia din funcția de șef al ANCOM, iar acum este momentul ca partidele să vină cu propuneri pentru noul președinte al Autorității.

Surpriza vine din partea Partidului Social Democrat (PSD), care l-ar propune pe avocatul Vlad Stoica pentru funcția de președinte al Autorității, notează g4media.ro.

În 2013, avocatul Vlad Stoica a fost șef al Cancelariei în Guvernul condus de către liderul Pro-România, Victor Ponta.

Cei care doreau să-și depună candidatura pentru această funcție aveau timp, inițial, până vineri însă perioada a fost prelungită până luni.

Așadar, marți, la ora 13:00, va avea loc un plen reunit în cadrul căruia se va vota cu buletine, prezența fizică a deputaților și senatorilor fiind necesară.