Joi, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a părăsit summitul european de la Bruxelles, la mai puţin de o oră de la începutul acestuia, după ce a aflat că a fost în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19.

„Tocmai am fost informată că un membru al ‘front office’ a fost testat pozitiv pentru COVID-19 dimineaţa aceasta”, a anunţat Ursula von der Leyen pe Twitter. „Eu am fost testată negativ. Totuşi, ca măsură de precauţie, părăsesc imediat Consiliul European şi intru în autoizolare”, a mai precizat şefa Comisiei Europene.

Iohannis: În cazul meu nu există niciun pericol

O reacţie a venit imediat şi de la preşedintele Klaus Iohannis, care participă şi el, joi şi vineri, la summit-ul Consiliului European de la Bruxelles.

Şeful statului a afirmat că în cazul său nu există niciun pericol, el subliniind şi cu această ocazie importanţa măsurilor preventive. „Am păstrat distanţa, am avut amândoi mască”, a precizat Iohannis.

„Din păcate, chiar astăzi preşedinta Comisiei a intrat în autoizolare după ce ne-am salutat la începutul şedinţei. În cazul meu nu există niciun pericol, am păstrat distanţa, am avut amândoi mască şi doamna von der Leyen a fost testată negativ în această dimineaţă, însă cu această ocazie reiterez importanţa extraordinară a măsurilor preventive.

Gândiţi-vă cum ar fi fost dacă nu aş fi avut mască sau dacă doamna preşedinte nu ar fi avut mască sau dacă nu am fi păstrat distanţa. Este, evident, că instrumentele de care dispunem pentru a îngrădi răspândirea acestei boli sunt în esenţă simple, sunt la îndemâna noastră: masca, distanţa, igiena mâinilor şi atunci suntem mult, mult mai siguri”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles, potrivit Agerpres.

„Am fost foarte amărât când am citit că avem iarăşi peste 4.000 de cazuri”

El a reiterat apelul către români de a respecta regulile sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

„La noi în ţară, din păcate, şi astăzi am fost foarte amărât când am citit că avem iarăşi peste 4.000 de cazuri. Dragi români, respectaţi aceste reguli simple pentru ca împreună să putem să îngrădim răspândirea acestei boli”, a afirmat Iohannis.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea