Fostul premier Victor Ponta susţine că, pe timpul pandemiei, România a trăit o ”schizofrenie comunicaţională”, întreținută tocmai de cei care ar fi trebuit să informeze corect populația.

Astfel, Guvernul explică populaţiei că toate măsurile luate au fost eficiente dar, în acelaşi timp, efectele nu se văd la niciun nivel, susține președintele PRO România.

”Suntem oameni informați”

”Primul criminal e Orban, care și-a pus 2 miliarde de lei în fondul de rezervă și a cumpărat primari de la PSD de ei. Cred că e foarte nervos, că nu-i iese jocul. Nu moare de grija lui Nicușor, dar el l-a băgat în față, a fost jocul lui personal.

Suntem oameni informați, știam că o să apară în campanie lucruri despre Nicușor, știa și Orban. El se agață să rămână șef la PNL, ca după alegeri să nu îi zică Iohannis că trebuie să plece. El vede o înfrângere la București ca pe un pericol pentru ca el să rămână prim-ministru.

Pe primele 6 luni, domnul Orban a împrumutat 50 de miliarde de lei, mai mult decât au împrumutat guvernul Ponta din 2012-2015 și guvernul Cioloș, vreo 40 de miliarde.”, a spus Ponta, în direct la România TV.

”Ăstora nu le e frică de nimic”

”Ce fac Orban și Cîțu, eu cred că lăsând copiii fără alocații, pensionarii fără bani și firmele românești, ei sunt cei care le omoară. Marea problema e că ăstora nu le e frică de nimic, nici de proteste, nici de procurori, că nu mai e Portocală să le facă dosare, nu-i ceartă nici UE, nici ambasadorii, nu le zice nimeni nimic.

Într-un an de zile, tot a fost perfect, nu a fost dat afară niciun ministru, niciun secretar de stat, niciun director, nimic.

E decis, ei sunt, ei au câștigat deja alegerile, nu-i mai dă nimeni deoparte. A venit Rareș Bogdan și a zis, d-aia îmi place de el, a zis că președintele oricum pune guvern PNL.

Orban a întrebat o persoană cu dizabilităţi ce viteză prinde. Ce se întâmpla cu Dăncilă, dacă spunea asta?

Trăim de 6 luni o schizofrenie comunicațională. Guvernul zice că am gestionat bine pandemia, după aia cică avem cel mai mare număr de morți.”, a susținut el.

”La ei logica e de alegeri”

Cîțu zice că economia românească e singura care a crescut, dar nu are bani să dea la pensii și la alocații. Zic că luptă cu PSD, trebuie să-i omorâm pe pesediști, dar îi iau la PNL.

UDMR vrea să fure Ardealul, dar guvernează cu UDMR. Și discursul ăsta ține la oamenii cu carte, la protipendada.

La ei logica e de alegeri. Ei spun că e rău cu coronavirusul, să-i votăm pe ei. Am fost 3-4 ani prim-ministru. Dacă aveam un ministru care ieșea și zicea ceva cu cocoașa, mă omorau toți. Ăștia vorbesc prostii, că nu știu. Pe Oprea și acum îl judecă, deși stătea pe bancheta din spate, au vrut să-l ucidă, iar Bode dormea și nu pățește nimic.

Dăncilă nu știu ce a zis, dar Orban a întrebat o persoană cu dizabilități ce viteză prinde. Păi Dăncilă trebuia să se mute din țară. Măștile tot nu le-au adus, iar între timp au cumpărat altele cu 0,17 lei, după ce pe primele le-au luat cu 0,67.”, a afirmat preşedintele Pro România.

Foto: INQUAM / George Călin