Victor Ponta sare în apărarea lui Băsescu! Liderul Pro România, Victor Ponta, a avut o intervenție șocantă la Radio Guerrilla. El a comentat pe marginea unui proces care se află chiar acum pe rol.

Ponta a spus că speră să nu fie condamnate Ioana Băsescu și Elena Udrea în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009. În opinia sa, condamnarea Ioanei Băsescu ar fi o barbarie.

„Nu stiu, habar nu am, dar sper ca nu. Ce e, despre 2009? Suntem penibili, sincer. Sa o condamni pe fata lui Basescu, Ioana, in 2021 pentru campania lui taica-sau din 2009? Cred ca suntem barbari”, a declarat Victor Ponta. El a adăugat: „Solutia asta ca toate se rezolva cu puscaria s-a dovedit o imbecilitate, nu s-a rezolvat nimic cu puscaria, dimpotriva, mi se pare ca e putin mai rau”, a punctat fostul premier.

La ce se referă Ponta

Ponta a făcut referire la un dosar pentru care Curtea de Apel București a stabilit pentru 2 martie pronunțarea. În cauză  sunt judecate pentru fapte de mare corupție Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României. Este vizată și Elena Udrea, fost ministru al Turismului și Dezvoltării.

Procurorii DNA cer o pedeapsă de peste 15 ani în cazul Ioanei Băsescu. Pentru Elena Udrea cer peste 12 ani de închisoare. Elena Udrea era la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Ea a fost implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009. Udrea a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

Ioana Băsescu, notar public, este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor.

De altfel, Udrea a explodat în urmă cu câteva săptămâni. La aflarea pepedpsei pe care o cer cei de la DNA, fostul ministru a atacat dur.

” Cred ca daca o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu in 2017, aveam sanse la o solicitare de pedeapsa mai mica din partea DNA”, a spus atunci Elena Udrea.