Victor Ponta a explodat după tragedia produsă la Piatra Neamț și a făcut o serie de declarații cutremurătoare. În opinia sa președintele Klaus Iohannis nu va cere demisia nimănui în cazul incendiului de la Neamț, așa cum s-a întâmplat în 2015, după tragedia de la Colectiv.

„Cred că doar eu o să-mi dau iarăși demisia. Nu cred că altcineva va fi responsabil.”, a spus Ponta duminică la Antena3.

„Din păcate acești 5 ani trecuți de la tragedia de la Colectiv trebuia să ducă la o situație în care ceea ce s-a întâmplat nu trebuia să se întâmple. Într-un spital unde te duci să te însănătoșești, nu să mori. De data aceasta, oamenii ăștia chiar puteau fi salvați.” a declarat Ponta duminică, la Antena 3, făcând referire la tragedia de la Neamț și cum gestionează autoritățile această situație.

Potrivit lui Ponta, Managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu, nu avea ce să caute în această funcție pentru simplul motiv că nu avea nicio calificare pentru acest post.

„Omul asta nu are nicio legătură cu conducerea unui spital. Nu s-a ocupat în viață lui. Un spital COVID este un spital aflat pe o situație excepțională.”

Ponta a analizat și posibilitatea ca premierul Orban să demisioneze, apreciind că acest lucru nu se va întâmplă deși există multe motive pentru care primul-ministru ar trebui să faca acest lucru.

„Orban trebuie să demisioneze din n motive. Din n motive evident nu va demisiona și nici nu îi va cere cineva demisia.”

Liderul PRO România, Victor Ponta, a reacţionat dur la anunţul făcut duminică de social democraţi care au declarat că, în semn de respect pentru tragedia de la Spitalul din Neamț, PSD își suspendă orice acțiune de campanie electorală. Ponta este de părere că social democraţii ar fi trebuit să vină cu soluţii şi sprijin pentru că asta aşteaptă oamenii în aceste vremuri tulburi.