Victor Ponta, fost prim-ministru şi actual preşedinte al Pro România, a comentat pe tema deciziei Curţii Constituţionale care a decis că modificările aduse la OUG 114 sunt neconstituţionale.

Ponta confirmă că OUG 114 a fost “o ordonanţă proastă” a Guvernului Dăncilă, însă situaţia nu a fost reparată acum prea bine de Guvernul Orban.

“OUG 114 a fost o ordonanță proastă dată de Guvernul Dăncilă. Guvernul Orban și-a angajat răspunderea și a dat și o ordonanță în timp ce și-a angajat răspunderea și nu mai știe nimeni acum. Dacă aș fi consultant la orice firmă mare din România nu aș ști ce să le spun, ce e în vigoare, ce se va întâmpla”, a declarat liderul Pro România, într-o intervenţie la B1 TV.

Singurii care pot să încline balanţa sunt cei de la PSD

Victor Ponta a analizat şi obiectul mult dorit de către preşedintele Iohannis şi PNL, respectiv declanşarea alegerilor anticipate. Fostul premier spune că totul stă, din păcate pentru şeful statului şi liberali, la mâna PSD: “Vor fi alegeri anticipate dacă vrea PSD”, a declarat acesta.

“Dacă totul merge ceas, cinci luni, până la sfârșitul lui iunie, nu o să avem un alt guvern. Să zicem că avem alegeri pe 28 iunie, în iulie va fi chemat noul Parlament și se învestește noul guvern.

Vor fi alegeri anticipate dacă vrea PSD. Ceilalți suntem prea mici, și Pro România, și PMP, și ALDE, și minoritățile. Singurii care pot să încline balanța sau să facă cvorum și să îndeplinească procedurile sunt cei de la PSD”, a declarat Victor Ponta, potrivit b1.ro.