”Aşa cum Pro România nu a votat Guvernul Orban în noiembrie, şi bine am făcut, tot aşa nu vom vota cabinetul Orban II. Noi alegem să ne pregătim pentru alegeri locale şi parlamentare în luna iunie.

Rămânem aproape de cetăţeni, le cunoaştem problemele şi venim cu soluţii concrete pentru rezolvarea acestora”, a declarat Gabriela Podaşcă, purtător de cuvânt Pro România, citată într-un comunicat de presă.

Președintele partidului, Victor Ponta a declarat, marți seară, că PSD și PNL s-au înțeles să nu avem alegeri ale primarilor în două tururi de scrutin, pentru a-și elimina concurența: “PNL pe USR, PSD pe Pro Romania”.

Liderul PRO România crede că  PSD și PNL s-au înțeles ca să nu avem alegeri locale în două tururi  și șefii de Consilii Județene să nu fie aleși indirect, pentru că aceste două sisteme de vot ar fi avantajat partidele mici.

„Am avut o discuție cu Orban în noiembrie, i-am spus: “Dacă vrei să avem două tururi la primari și șefi de CJ, că eu îmi doresc că sunt partid mic, vino cu OUG sau cu angajarea răspunderii acum”. Mi-a spus că nu poate să facă asta pentru că are înțelegere cu UDMR.

Până la urmă, PNL și PSD și-au dat mâna să nu avem două tururi că să își elimine concurență, PNL pe USR, PSD pe Pro România. Unii baroni PSD vor fi schimbați cu baroni PNL. PSD și PNL s-au înțeles, Ar fi câștigat și USR și Pro România niște primari în două tururi pe care acum nu-i mai câștigă”, a declarat Ponta la Digi 24.

Calendarul învestirii Guvernului Orban 2

Audierile miniştrilor Cabinetului Orban ll în Parlament vor avea loc în 17, 18 şi 19 februarie, iar votul în plenul Camerelor reunite este programat în 24 februarie, la ora 16:00.

„Birourile Permanente, dominate de majoritatea PSD, au stabilit un calendar pentru procedura de învestire a Guvernului. În urma acestui calendar, audierile miniștrilor se vor desfășura săptămâna viitoare, pe 17, 18 și 19, urmând ca votul în plenul camerelor reunite pentru învestiurea Cabinetului să se desfășoare luni, 24 februarie, începând cu ora 16:00.

Este un calendar prin care, evident, se respectă regulamentul, adică termenul maxim de 15 zile, dar este un calendar lent, care arată o tendință de tergiversare din partea Birourilor Permanente dominate de PSD. Miniștrii vor fi pregătiți și se vor prezenta la audieri”, a anunțat ieri premierul desemnat, Ludovic Orban.