Potrivit anumitor surse, se pare că, Ludovic Orban ar putea să fie candidatul propus de Partidul Național Liberal pentru ocuparea funcției de primar al Municipiului București. Se pare că numele premierului apare în lista celor testați în sondajele liberalilor în vederea alegerilor locale din 2020.

De asemenea, sursa a mai menționat și că există șanse ca Orban să nu mai fie premier după anticipate.

”Oficial mi s-a spus că acest lucru nu există, însă sursa care mi-a confirmat este suficient de puternică ca să mă determine să public această informație. Nu știu dacă are legătură cu posibilitatea ca Ludovic Orban să mai fie sau nu premier după anticipate, ci cu faptul că Primăria Capitalei e o rampă de lansare pentru orice politician care vrea să facă carieră în politică”, spune Dan Andronic, la Antena 3.

Klaus Iohannis este supărat foc pe Orban

Însă, în momentul de față, Ludovic Orban este în conflict cu mai toată lumea, inclusiv cu președintele Klaus Iohannis, spun surse politice pentru Antena 3. Președintele României ar fi foarte supărat pe prim-ministru din cauza Ordonanțelor de Urgență. Se pare că, președintele este afectat din cauză că nu a fost anunțat nici despre conținutul Ordonanțelor, dar nici despre faptul că vor fi atât de multe.

Pe de altă parte, neînțelegerile actuale dintre Iohannis și Orban ar putea avea efecte negative și în ceea ce privește planurile Partidului Național Liberal pentru primăria Capitalei.