Polițiștii supraponderali vor fi dați afară. Marți, ministrul de Interne al Cambodgiei a declarat, într-un discurs despre reforma poliției, că poliștii supraponderali vor fi dați afară.

La nivelul poliţiei se poartă în prezent discuţii despre modul în care poate fi îmbunătăţită condiţia fizică a angajaţilor săi, în caz contrar poliţiştii supraponderali riscând să părăsească efectivele instituţiei.

Sar Kheng a vorbit despre dorinţa sa de a elimina analfabetismul din rândurile poliţiştilor şi de a îmbunătăţi serviciile publice, notează dpa.com.

Polițiștii supraponderali vor fi dați afară. S-a vorbit și despre agenții supraponderali

Ministrul a abordat însă şi problema agenţilor supraponderali, atrăgând atenţia că aceştia ar putea părăsi poliţia, a relatat portalul Fresh News.

“Dacă un poliţist are o ditamai burta, cum poate să prindă un infractor?”, s-a întrebat Sar Kheng.

Ministrul le-a ordonat chiar la doi poliţişti mai corpolenţi prezenţi la momentul discursului să stea în poziţie ”plank” timp de două minute.

În imaginile difuzate online pot fi văzuţi ministrul şi oficialii de rang înalt care privesc amuzaţi cum unul dintre poliţişti se chinuie să ducă la îndeplinire ordinul primit.

Sursă foto: Dreamstime