Lucian Bode vine cu vești bune pentru tinerii care vor să intre în Poliție sau pentru cei care își caută un loc de muncă în cadrul MAI. Ministrul a anunțat luni că a fost crescut numărul de locuri din şcolile şi Academia de Poliţie şi se vor face şi angajări din sursă externă, pentru a acoperi deficitul mare de personal din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Mai exact, ministrul Lucian Bode a precizat în cadrul unei emisiuni de la Digi24, că peste 30.000 de persoane au plecat din sistem în ultimii cinci ani, iar acest lucru a dus la un deficit imens generat de doi factori: pensionările şi numărul mic de locuri din şcolile de poliţie.

Totodată, potrivit ministrului, pentru a reduce acest deficit, MAI a avut și are în vedere trei măsuri. Prima dintre ele, este deja implementată și se referă la organizarea de concursuri pentru promovarea unor subofiţeri la statutul de ofiţeri. Potrivit ministrului de Interne, în acest caz este vorba de 2.000 de angajaţi.

Lucian Bode anunță o creștere a numărului de locuri în școli

O a doua măsură vizează creşterea numărului de locuri din şcolile de agenţi la 2.400 la nivel naţional, un număr mai mare de locuri fiind în acest an şi pentru admiterea la Academia de Poliţie, a mai menționat ministrul.

Lucian Bode a mai vorbit și despre cea de-a treia măsură, care se referă la angajări din sursă externă pentru posturile unde nu este nevoie de o şcoală de specialitate.

“Vrem să creştem numărul de locuri în şcolile de poliţie şi, nu în ultimul rând, vrem să trecem şi la încadrarea din sursă externă”, a subliniat ministrul.

De asemenea, acesta a mai menționat că în prezent se are în vedere în perioada următoare şi eliminarea practicii privind “împuternicitul pe funcţie” prin organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor vacante.

Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan