Anunțul momentului pentru elevi! Conform raportărilor realizate de autorități, la debutul zilei de 8 februarie s-a înregistrat următoarea situație:

  • În scenariul verde se află 10.198 unități de învățământ
  • În scenariul galben se află 6.583 unități de învățământ
  • În scenariul roșu se află 1051 unități de învățământ

De asemenea, în carantină se află 13 unități de învățământ, în timp ce numărul elevilor motivați medical este de 8.101. Trebuie menționat și că numărul personalului didactic motivat medical este de 1.095.

Din primele 3 categorii, un număr de 57 de unități de invatamant continua in online din motive de infrastructura, cu aprobarea ISJ și validarea CJSU.

Anunțul momentului pentru elevi

Conform ministerului Educației, respectivele scenarii presupun următoarele măsuri:

Scenariul 1 presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, caz în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate trebuie să fie mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2 presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, și participarea zilnică în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, caz în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3 presupune. participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar și participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, caz în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu