PNL și USR PLUS se compromit reciproc. Ce spun românii despre actuala criză politică?

La întrebarea „Cine credeți că este principalul responsabil?”, 32% dintre respondenți au răspuns USR-PLUS, în timp ce 31% au răspuns Florin Cîțu și PNL. Simultan, 21% consideră că ambele formațiuni politice sunt vinovate, potrivit informațiilor din sondajul realizat de CURS.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis este identificat drept vinovat de doar 7% dintre cei care au răspuns la sondajul respectiv.

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste Volumul eşantionului: 853 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,3% la un nivel de încredere de 95%.  Metoda de culegere a datelor a fost metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele sunt ponderate în funcție de vârstă iar perioada de realizare a sondajului a fost 3-5 septembrie 2021.

Florin Cîțu, fără susţinerea unei majorități

Anterior, liderul deputaților USR PLUS l-a criticat pe Florin Cîțu, spunând că premierul „şi-a dovedit foarte clar limitele de a conduce un Guvern”.

„În momentul acesta nu mai are susţinerea unei majorităţi. Aşa cum funcţionează o democraţie şi pentru a avea un premier şi Guvern trebuie susţinerea unei majorităţi parlamentare. În momentul acesta nu o mai are. Asta dacă nu s-a înţeles cu domnul Ciolacu, pentru că vedem că PSD joacă cu PNL în Birourile permanente. Cea mai simplă variantă, ca să îl parafrazez pe premierul Cîţu, era să îşi dea demisia. Acest Guvern nu poate sta într-un singur om, în premierul Cîţu. Premierul Cîţu şi-a dovedit foarte clar limitele de a conduce un Guvern, de a conduce o coaliţie, mai ales într-o perioadă complicată ca aceasta”, a spus Ionuț Moșteanu.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin