UPDATE

DNA a emis un comunicat oficial în care precizează care este scopul percheziției.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021.

În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, precizează Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA.

……………………………………………………………………….

Fost ministru PNL, călcat de procurorii DNA! Costel Alexe pare a avea din nou probleme cu legea, de data asta nu pe ”persoană fizică”, ci în calitate de șef al Consiliului Județean Iași.

Alexe ar fi cercetat pentru un presupus tun imobiliar, pe care l-ar fi orchestrat în municipiul Iași alături de primarul Chirica.

Fost ministru PNL, călcat de procurorii DNA! Organele de anchetă i-au baricadat biroul

Surse din CJ Iași au declarat că procurorii DNA, însoțiți de jandarmi, au intrat în biroul lui Costel Alexe unde i-au prezentat mandatul de percheziție.

Aceleași surse au mai menționat că ancheta ar viza fie schimbul de terenuri Eternitate-Cicoarei, fie domeniul de la Sculeni al familiei Alexe.

O altă ipoteză este verificarea unor concursuri de angajare aranjate, scrie reporter.is.

Ipoteza este ca nu e vorba de Dosarul „Tabla”, unde Costel Alexe era implicat pe persoana fizica, prin soția sa și prin firma familiei, fara legatură cu Consiliul Județean.

În acest moment, perimetrul din jurul biroului președintelui CJ este baricadat. Nimeni nu are acces în zonă, în afară de organele de anchetă.

Percheziția este o acțiune a DNA București și se presupune că ar fi vorba de celebrul schimb de terenuri Eternitatea-Cicoarei.

În acest dosar sunt anchetați șeful CJ, Costel Alexe, mai mulți consilieri locali PNL și reprezentanți ai Primăriei Iași, care au orchestrat tunul imobiliar.

Terenul în Iași, în interiorul orașului, a devenit foarte scump. Apartamentele noi în cartierele existențe sunt un boom financiar. Familiile tinere și-au dat seama că suburbiile sunt un coșmar pentru transport și le evită.

”Un El Dorado imobiliar”

O oră dimineață, o oră seară în trafic înseamnă un calvar. Se mai vând în afara orașului dar prețurile sunt mai mici. Metrul pătrat în urban a crescut amețitor, poate fi în Dacia, poate fi în capătul Frumoasei, numai în oraș să fie, să nu fii nevoit să treci prin intrările în Iași gâtuite.

Zona Cicoarei e la o aruncătură de băț de Galata, iar terenul ochit de Gruparea Alexe-Chirica-Harabagiu e la începutul șoselei.

În 8 minute treci în Nicolae Iorga și în 12 minute ești în Piața Unirii. Cicoarei are un pod nou construit la Arcadia și va deveni în 2022-2023 o șosea cu patru benzi, cu legătură în Păcurări și cu un nou pasaj peste calea ferată.

În latură sudică e pădurea Galata, care e un filtru natural pentru noxe și praf. E un El Dorado imobiliar.

Vorbim de o operațiune de 8 milioane de euro făcută de niște edili pe care noi i-am pus paznici la averea orașului. Iar ei au fugit cu aceasta în spinare, arată sursa citată.